Okul yetkililerinden alınan bilgiye göre, Ulukavak Anaokulu’nda kodlama çalışmaları 2017 yılı Ocak ayında hazırlanan “Okul Öncesi Geleceğini Kodluyor” adlı E-Twinning Projesi ile başladı. Proje kapsamında 60 öğrenci temel kodlama becerileri sertifikası almaya hak kazandı.

Okul yetkilileri, Ulukavak Anaokulu olarak gelişen dünyaya ayak uyduran, sorgulayan ve problem çözme becerilerine sahip öğrenciler yetiştirmeyi hedeflediklerini belirterek, “Artık dünya sürekli ezber yapan, sorgulamayan, eleştiremeyen nesiller yerine; 21. yüzyıl becerileri ile donatılmış yeni bireylerin yetiştirilmesi için harekete geçmiştir. Erken yaşta verilen kodlama eğitimi, çocuklara analitik düşünme, eleştirel düşünme, problem çözebilme ve tasarım odaklı düşünme gibi önemli becerileri kazandırmayı hedeflemektedir.” diye konuştular.

Ulukavak Anaokulu’nun okul öncesi alanda iddialı bir eğitim sistemine sahip olduklarını dile getiren yetkililer, yeni öğretim döneminde de hem kodlama derslerine devam edeceklerini, hem de farklı projeleri hayata geçireceklerini dile getirdiler.

KODLAMA NEDİR?

Kodlama diğer adıyla programlama kelime anlamıyla belirli şartlara ve düzene göre yapılması öngörülen işlemlerin bütünü anlamına gelir. Programlama bilgisayara ya da elektronik devre ve mekanik sistemlerden oluşan düzeneklere bir işlemi yaptırmak için yazılan komutlar dizisinin bütünü veya bir kısmı olarak tanımlanır.

Bilgisayar alanında çok önemli isimlerin hepsinin ortak özelliği küçük yaşta programlama öğrenmiş olmalarıdır. Teknolojideki gelişmeler sistematik ve alternatif düşünme becerisini geliştiren, olaylar arasındaki bağlantıyı görmeyi sağlayan programlamayı hem eğlenceli hem de öğretici olarak çocuklara öğretebilmek artık mümkün hâle gelmiştir. Programlama öğrenmek insana; sistematik düşünme, problem çözebilme, olaylar arasındaki ilişkileri görebilme ve yaratıcı düşünebilme gibi yetiler kazandırıyor.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim