10 Kasım 1938’de ebediyete intikal eden Büyük Önder Atatürk, 79. ölüm yıldönümünde ülkemizde olduğu gibi Çorum’da da törenlerle anılacak.

10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı kapsamında ilk tören saat 08.55’te Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilecek. Çorum Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin anıta sunulmasıyla başlayacak olan tören, Atatürk ve şehitler için yapılacak saygı duruşuyla devam edecek. Tören saat 09.05’te İstiklal Marşı eşliğinde Ay Yıldızlı bayrağımızın göndere çekilerek, yarıya indirilmesiyle sona erecek.

Atatürk Anıtı’ndaki törenin ardından program Devlet Tiyatrosu Salonu’nda devam edecek. Program kapsamında saat 09.20’de Devlet Tiyatrosu Salonu fuayesinde “Atatürk Fotoğrafları” sergisinin açılışı gerçekleştirilecek. Ardından saat 09.30’da Özejder Sosyal Bilimler Lisesi tarafından hazırlanan anma programına geçilecek. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak olan anma programı, günün anlam ve önemini belirten konuşma ve Atatürk’ün lider kişiliğinin anlatılmasıyla devam edecek. Program, 10 Kasım Atatürk Oratoryosu ile sona erecek.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim