Turgut Özal Konferans Salonu’nda önceki akşam gerçekleştirilen etkinliğe Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Akif Aras, Ülkü Ocakları Çorum İl Başkanı Muhammet Yavuz Ünlü, Ülkücü İşçiler Derneği Şube Başkanı Ertuğrul Külcü, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Selim Aydın, Türk Büro-Sen Şube Başkanı Sami Çam ve çok sayıda kişi katıldı.

Etkinliğin açış konuşmasını yapan Ülkü Ocakları İl Başkanı Muhammet Yavuz Ünlü, bir yılı aşkın bir süredir görev yaptıklarını ve bu zaman zarfında onlarca etkinliğe imza attıklarını hatırlatarak, “Davamızın ikbali, geleceği adına samimiyetle çalıştık. Bu süre zarfında belki hata da yaptık ancak hiçbir zaman art niyetli olmadık, gönül kırmadık. Bu mücadelede bizleri yalnız bırakmayan bütün ülküdaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

“Kızılelma sevdasının bugünkü temsilcilerinin Ülkücü camia olduğunu vurgulayan Ünlü şu görüşleri dile getirdi:

Bizler binlerce yıllık devlet aklının, nizam-ı âlem ülküsünün, kızıl elma sevdasının bugünkü temsilcileri, doğrudan varisleriyiz. Bizler bayrağa kan veren, vatana can veren Türk’ün ili, töresi bozulmasın diye mücadele eden bu asil milletin delileriyiz.

Bizler; gök bayrağın sancaktarı hürriyete kavuşuncaya, al sancakla gök sancak buluşuncaya, büyük Turan devleti kuruluncaya Yüce Allah’ın dini yeryüzünde hâkim kılınıncaya kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.

Dostumuz da düşmanımız da iyi bilmelidir ki Türk’ün kudreti bir gün cihana hükmedecektir. O gün bütün zalimlerden mazlumların intikamı alınacak, küfür yerle bir olacaktır.

Bugün Türkistan coğrafyasından, ata yurdumuzdan, Urumçi’den, Kaşgar’dan gelen bilgiler, kısıtlı da olsa alınan haberler bizi endişeye sevk etmekte, yüreğimizi dağlamaktadır. Doğu Türkistan’da Çin esareti altında yaşayan kardeşlerimiz her gün yeni bir imha ve asimilasyon politikasına maruz bırakılmaktadır. Kardeşlerimizin her türlü yaşam hakkı ellerinden alınmakta, zalim Çin her geçen gün baskı ve şiddetin dozunu artırmaktadır. Gelen bilgiler bugün Doğu Türkistan’da 900 binden fazla insanın sudan sebeplerle, sözde eğitim kampı adı verilen hapishanelerde tutulduğunu göstermektedir. Zalim Çin yaptığı zulmün bedelini ödeyecek, bir gün Türk’ün çelik yumruğu katil Çinlinin tepesine bir yıldırım gibi inecektir.

Bugün ülkemizin güney sınırlarında emperyalist güçlerle ve onların işbirlikçi uşaklarıyla Mehmetçik bir mücadele içindedir. Bu mücadele; Hilal’le haçın, Hak’la batılın, küfürle imanın mücadelesidir. Bu mücadele haçlı zihniyetine karşı Kılıçarslanların Selahattin Eyyubilerin mücadelesidir. Bu mücadele vatanın birliği, milleti dirliği adına yapılması gereken bir mücadeledir.”

“Türkistan Coğrafyasından Esintiler” adlı etkinlik, Ülkü Ocakları Genel Merkez Sanatçısı Kaya Kuzucu’nun konseriyle sona erdi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim