Ülkü Ocakları İl Başkanlığı’nın önündeki meydanda toplanma ve Gazi Caddesi üzerinden şehitliğe yürüyüş ile başlayan etkinlik şehitlik ziyareti ile devam etti. Buradaki şehit kabirleri ziyaret edilerek dua okunması ile devam edilen programda Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından saygı duruşundu bulunularak İstiklal Marşı okundu. Ülkü Ocakları Başkanı Ünlü’nün konuşmasının ardından ise ülkücü yemini edildi.

Etkinliğe MHP İl Başkanı Arslan Kaynar, MHP Çorum Belediye Başkan Adayı Kenan Şahin, Türkiye Kamu Sen İl Başkanı Selim Aydın, Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Galip Deniz, Yağmur Damlası Derneği İl Temsilcisi Ahmet Sözüdoğru, Türk Tarım Orman Sen Şube Başkanı Necati Gül, Türk Emekli Sen İl Temsilcisi Kamil Yiğit, MHP Eski İl Başkanı İsmail Lek ve yöneticiler, MHP Belediye Meclis Üyesi Adayları, Ülkü Ocakları İl Başkanı Muhammed Yavuz Ünlü, Ülkü Ocakları İl Yönetimi, Üniversite ve Ortaöğretim Teşkilatları, lise ve ortaokul öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Milletin kader ve istikbalini canıyla, kanıyla ve bütün varlığıyla tayin ettiği tarihi bir dönüm noktası olan Çanakkale’nin Türk’ün yedi düvelle boğaz boğaza geldiği, milli şuurun doruğa ulaştığı bir ruh zirvesi olduğunu vurgulayan Ünlü; “Bugün Ülkü Ocaklılarla Çanakkale ruhu dimdik ayakta; Mustafa Kemaller, Seyit Onbaşılar, Nusret Bey ve daha nice kahramanlar ruhuyla aramızdadır. Bizler her zaman Çanakkale ruhuyla, 15'lilerin iman ve inancıyla bu aziz vatan için şehadete yürümeye hazırız. Bu ruhu yitirmeyeceğiz, bu sancağı düşürmeyeceğiz, bu yurdu düşmanın işgal ve insafına terk etmeyeceğiz” dedi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim