Çorum Ülkü Ocakları Konferans Salonu’nda önceki akşam düzenlenen programa Ülkü Ocakları İl Başkanı Ahmet Hattab İmal, MHP Eski İl Başkanı İsmail Lek, Türk Kültür Sanat-Sen İl Temsilcisi Kamil Yiğit ve gençler katıldı.
Ülkü Ocağı üniversite biriminden Abdullah Özdemir’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Hattab İmal’in konuşması ile devam etti.
Ankara’daki terör saldırısına tepki gösteren İmal, saldırının Türk Milleti ve devletine ilan edilmiş bir savaş olduğunu dile getirdi. Mevcut siyasi iradenin aciz ve çaresiz kaldığını söyleyen Milli İstihbarat Teşkilatı’nın asli görevinde koparıldığı için istihbarat toplayamaz ve görevini yapamaz hale getirildiğini vurgulayan Ahmet Hattab İmal, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Türkiye’nin kalbi, başkenti Ankara’mız bir başka bombalı saldırı ile karşı karşıya kaldı. Son yapılan resmi açıklamalara göre 37 vatandaşımızın hayatını kaybettiği ve 125 yaralının olduğu belirtilen terör saldırısı Türk devletine ve Türk milletine ilan edilmemiş açık bir savaşın en son ve acı örneğidir. 6 aydır İl Emniyet Müdürü’nün atanamadığı Başkent’te son 5 ayda 3 büyük saldırı meydana geldi. Saldırılarda toplam 175 kişi hayatını kaybetti. Tüm bunlar olup biterken siyasi irade aciz ve çaresiz kalmıştır. Hükümet şaşkındır. Açılım denen ihanet süreçleri ile dağlarda barınmaya, gezmeye korkan terör örgütü PKK ve yandaşları, artık mahallelere, devlet kurumlarına, üniversitelere, şehirlere ve nihayetinde başkentimiz Ankara’ya değin kök salmıştır. Bu kabul edilemez.
Menfur saldırının faillerinin PKK militanı ve özellikle bir tanesinin Balıkesir Üniversitesi’nden bir bayan öğrenci olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz. Geçtiğimiz günler bizler de basın aracılığıyla Hitit Üniversitesi’nde de terör yapılanması olduğunu belirtmiştik. Yetkililer biran önce gerekeni yapmalıdır. Yarın Hitit Üniversitesinden de canlı bomba çıkabilir. Devlet kurumlarında memurundan müdürüne, üniversitelerde öğrencisinden profesörüne kadar terör örgütüne sempati duyan, yardım ve yataklık yapan her kim ise bunların devlet ile bağlarının koparılması elzemdir, acildir. Ülkücüler, devletimizin her zaman yanında. Samimi olarak üzerimize düşen ne ise bu desteği vermeye hazırız. Yeter ki siyasi irade net olsun, yaptığı hatalardan dönsün”
İmal konuşmasında Türk Milleti’nin böyle bir çok badireyi atlattığını ve ihanetin hesabının görüleceğini dile getirerek saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa dileklerini de iletti.



(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim