MHP Kadın Kolları İl Başkanı Ülkü Kır, 1. Sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr. Vahit Doğan’ın eşi ve kadın yöneticiler dün öğle saatlerinde Pirbaba Kafe’de masalara broşür dağıtırlarken, bir masada oturan vatandaşlar, “Devlet büyüklerine hakaret ediliyor” diye polisi aradı.
Kafe’ye gelen polis ekibi, kadınları gözaltına almak istedi. Ancak, İl Başkanı Bekir Çetin’in ilgililerle görüşmesi sonucu gözaltına alma girişiminden vazgeçildi. Bu olayın üzerine basın toplantısı düzenleyen parti yöneticileri, açıklamalarda bulunarak tepkilerini dile getirdiler.
MHP İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında konuya açıklık getiren MHP İl Başkanı Bekir Çetin, “Kimse milliyetçi, ülkücü hareketin sabrını zorlamaya çalışmasın. Milliyetçi Hareket Partisi’ni bu tip hareketlerle kışkırtmaya çalışanlar, kadın kollarımızı bu şekilde suçlayanlar, bunun hesabını adli merciler önünde mutlaka vereceklerdir” dedi.

“YAPILAN PROVOKASYON”
MHP İl Başkanı Bekir Çetin olay ile ilgili yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Milliyetçi Hareket Partisi olarak 1 Kasım Seçimlerine hazırlanırken her zaman nezaketimizi ve üslubumuzu koruyarak, vatandaşlarımızla kucaklaşarak seçim kampanyası yürütmeye gayret gösteriyoruz.
Ancak ne yazık ki bizim bu nezaketimiz bazıları tarafından zafiyet olarak algılanmakta ki; bugün Pir Baba Parkı’nda Kadın Kollarımıza çirkin saldırı yapıldı. Bazı provokatörler, Kadın Kolları Başkanımız ve yönetim kurulu üyelerini sözde devlet büyüklerine hakaret ettiği gerekçesiyle devletimizin güvenlik birimlerine şikayet ederek provokasyon girişiminde bulundular.

“ARZULARI BOŞA ÇIKACAK”
Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizlerin siyaset anlayışı; hiç kimseye hakaret etmeden sadece vatandaşlarımızın problemlerimiz çözmektir. Bizler her zaman bu üslubumuzu koruyacağız. Milliyetçi Hareket Partisi’nin bu tip hareketlerle kışkırtmaya çalışanların arzuları boşa çıkacak. Umarım bu yaşanan olay ilk ve son olacaktır. Kimse milliyetçi, ülkücü hareketin sabrını zorlamaya çalışmasın. Kadın kollarımızı bu şekilde suçlayanlar, bunun hesabını adli merciler önünde mutlaka vereceklerdir.”

“SABRIMIZI ZORLAMAYIN”
Olay esnasında eşinin de Pir Baba Parkı’nda bulunduğunu belirterek, yapılan bu davranışı sert bir dille kınayan MHP Çorum Milletvekili 1. Sıra Adayı Prof. Dr. Vahit Doğan ise, “Kadın kollarımıza yapılan bu hareketi tasnif etmek mümkün değil. Bizler ülkücü nezaketi ve ülkücü zarafeti ile seçim çalışması yapacağımızı söyledik. Bunu engellemek için ajitasyon yapanlar, hele hele güvenlik güçlerini bu işe alet edenler, bizi yıldırmaya çalışmasınlar. Gerçek dışı şikayetlerle, benim sahada bulunan arkadaşlarımın azmini kırmaya gayret etmesinler.
Bizler şahıslar üzerinden siyaset yapmayacağız, kimseyle polemiğe de girmeyeceğiz. Biz sadece kendimizi anlatacağız. Ama bizim de sabrımızın bir sınırı var. Sabrımızı zorlamayın. Biz gerekirse kendi güvenliğimizi kendimiz almasını da biliriz. Devreye girmemiz ile Kadın Kolları üyelerimizin gözaltına alınmasına engel olduk. Ama ilerleyen günlerde Emniyet Müdürlüğü’ne giderek ifade vereceğiz” ifadelerini kullandı.
(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim