Yürüyüşe Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İl Başkanı Ahmet Hattab İmal ve Yönetim Kurulu Üyeleri, MHP İlçe Başkanı Sinan Özcan, Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Selim Aydın, Milliyetçi Hareket Partisi Aday Adayları Muharrem Şemsek, Mahmut Alparslan ve çok sayıda ülkücü genç katkıldı.
Yüzlerce ülkücünün destek verdiği yürüyüş Saat Kulesi’nden başlayarak Atatürk Anıtı’nda İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşundan bulunulması ile son buldu. Gazi Caddesi’nden Atatürk Anıtı’na kadar tekbir ve sloganlar eşliğinde yürüyen gençler burada da sık sık tekbir getirdiler.
Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında 100 meşale ile Çorum’dan Çanakkale’ye 1000 selam ve 1000 dua gönderdiklerini dile getiren Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Hattab İmal günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Çanakkale ruhunu daima yaşatacaklarını dile getiren İmal, “18 Mart büyük Türk milletinin bağımsızlığının sağlanması ve bekası için şahadet mertebesine erişmiş tüm vatan evlatlarının saygı, şükran ve rahmet ile anıldığı gün olmakla birlikte aynı zamanda dünyaya karşı kazanılmış zaferin kutlandığı gündür. Çanakkale’de milletimizin yüksek vatan sevgisi ve bağımsızlık isteği doğrultusunda verdiği bu emsalsiz mücadele; Türk’ün vatanının bütünlüğü için gerektiğinde neleri göze alabileceğinin en önemli göstergesidir. Son teknoloji silahlarla donatılmış düşman kuvvetleri sayıca az olan Türk ordusu tarafından imha edilmesi savaşların gücü fazla olanın değil imanı yüksek olanın ve hakkı savunanın kazanacağını göstermiştir” dedi.


(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim