Hz.Muhammed'in (SAV) alemi şereflendirişinin 1444. yıl dönümü nedeniyle gerçekleştirilen Ülkü Ocakları Çorum İl Binası Dr. Devlet Bahçeli Konferans Salonu’ndaki programa ülkücü gençlerin yanı sıra halktan da yoğun katılım oldu.
Pir-im Türkistan Tasavvuf İlahi Grubu 'nun ilahi dinletisi ve sema gösterileri ile başlayan program Kura'n-ı Kerim Tilaveti ardından da salavat-ı serifler eşliğinde devam etti.
Program yatsı namazının ardından Hz. peygamberin güzel ahlakı adalet anlayışı anlamak üzerine yapılan sohbet ve dualar üzerine son buldu.
Programda konuşan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Çorum İl Başkanı Ahmet Hattab İmal, mevlit kandili ile rahmet elçisi, iki cihan güneşi, ahlak ve imanın kalesi Hz. Muhammed’in yeryüzünü şereflendirişinin idrak edildiğini belirtti.
İmal, “Mevlid-i Nebi’nin tertemiz manevi havasını derinlerimize çekiyor, ruhumuza nakşediyor ve kalbimizle buluşturuyoruz.
Riya, inkar, yalan, aldatma, vefasızlık altın çağını yaşasa da Efendimizin tebliğiyle umut buluyor, O’nun kutlu nasihatleriyle huzur duyuyoruz
Resul-i Ekrem Efendimiz beşeriyeti tüm mahlukatı fazilet ve hidayet nuruyla aydınlatmış doğru ve adaletli olmanın güzelliklerini öğretmiştir.
Bedende yaşadıkları halde ruhen na-mevcut olanlar, vicdanları paslananlar, kalpleri kararanlar inşallah bu akşamın feyziyle tövbe ederler.
Ne mutlu bizlere ki, O’nun izindeyiz, O’nun peşindeyiz ve O’nunla fani hayatın engellerini aşıyoruz.
Siz değerli hemşerilerimin ve aziz milletimizin Mevlid Kandili’ni yürekten tebrik ediyor, Cenab-ı Allah’tan sağlık, afiyet ve başarı diliyorum” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim