Çorum Ülkü Ocakları binası önünde toplanan yüzlerce ülkücü genç, ellerinde bayraklar ve meşalelerle yürüyüşe geçti. Kulaksız Sokak üzerinden Uğur Mumcu Caddesi’ne geçen ülkücü gençler buradan da Saat Kulesi’ne çıktı.
“Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez”, “Alparslan Türkeş’in askerleriyiz”, “Ne mutlu Türk’üm diyene”, “Başbuğ Türkeş”, “Başbuğ Atatürk”, “Mustafa Kemal’ın askerleriyiz” gibi sloganlar atarak marşlar söyleyen gençler cadde boyu Atatürk Anıtı’na kadar yürüdüler. Yürüyüşe, Ülkü Ocakları İl Başkanı Ahmet Hattab İmal, Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Başkanı Ertuğrul Onan, Kamu Sen İl Temsilcisi Selim Aydın, MHP il ve ilçe yöneticileri, sendika şube başkanları ve yöneticileri ile yüzlerce ülkücü katıldı. Atatürk Anıtı’nda saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okuyan ülkücüler, ardından tekbirler getirerek ülkücü yemini ettiler.
Ülkücü yemininin edilmesinden sonra Ülkü Ocakları İl Başkanı Ahmet Hattab İmal da bir konuşma yaptı. 19 Mayıs'ın Türkler için ölüm kalım mücadelesinin adı olduğuna dikkat çeken Ocak Başkanı İmal, “Mayıs ayı Türk tarihi açısından son derece önemlidir. Aziz Türk milleti bu zamanda bu engeli aşmış, önüne konulan bütün setleri yıkıp geçmiştir. Bu ayda dünya Türklerin azmini bir kez daha görmüştür. Mayıs ayı milletimizin adına büyük destanlarına tanıklık etmiştir. Mayıs ayı Türk'ün yeniden dirilişidir. 19 Mayıs 1919 tarihi de milletimizin en büyük destanlarından biridir. Atatürk, her yeri düşmanlarla çevrilmiş olan vatan toprağımızın kurtuluşu adına bir umut ışığı yakmıştır. 19 Mayıs Türk'ün ölüm, kalım mücadelesinin adıdır. 19 Mayıs, Anadolu'nun Türk'ün olduğunun tescil edildiği bir gündür” diye konuştu.
Daha sonra ülkücüler, sloganlar atarak olaysız bir şekilde dağıldı.




(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim