Çorum Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nın Çin zulmünden kaçarak Tayland’a sığınan ve oradan Türkiye’ye gelmek isteyen Uygur Türkleri için başlattıkları imza kampanyası sona erdi.
Çorum Ülkü Ocakları Basın ve Yayın Birimi Başkanı Mahir Cinci, 5 Aralık’ta başlattıkları imza kampanyasıyla ilgili olarak dün bir basın toplantısı düzenledi.
İmza kampanyasına destek olan yurttaşlara teşekkür eden Mahir Cinci, “Sevgili Peygamberimizin övgüsüne nail olan kutlu bir ceddin torunları, mazlum Doğu Türkistan’daki Müslüman Uygur Türkleri’nin durumuna sessiz kalmayarak dilsiz şeytanlara inat kararlılıklarını ortaya koymuşlardır. Ata topraklarında çileleri bitmeyen, gözyaşları dinmeyen ve 21. yüzyılda göz göre göre soykırıma tabi tutulan soydaşlarımızın asla yalnız olmadıklarını göstermişlerdir. Tayland’daki soydaşlarımızın ülkemize getirilmesi için yapılan imza kampanyamız genelinde 35 milyon Uygur Türkü’nün tamamına olan desteğimizin ifadesi, Türk Dünyası’na olan sevdamızın eseridir. Ülkü Ocakları Kırım’dan Türkmeneli’ne, Kıbrıs’tan Kafkaslara, Balkanlar’dan Doğu Türkistan’a kadar tüm Türk Dünyası’nda yaşanan gelişmelerin yakından takipçisi olmaya ve soydaşlarımızın haklı mücadelelerini her platformda dile getirmeye devam edecektir.” diye konuştu. (Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim