Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Çorum İl Başkanlığının düzenlediği konferans saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Üniversite teşkilatından Fatih Erbaş'ın sunuculuğunu yaptığı program da Mehmet Akif Özkul tarafından Kuran-ı Kerim okundu.

Programın açılış konuşmasını yapan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Çorum İl Başkanı Ahmet Hattab İmal, ülkü ocaklarında olmak ve görev yapmanın büyük şeref olduğunu ifade etti.

Bir dönem mevcut hükümetin gençleri FETÖ denen illetin kucağına bıraktığını, bunların okuluna gitmesinin önünü açtığını anlatan İmal, birçok öğrencinin eğitim öğretim hayatını başka şehirde devam ettirirken devlet yurtlarına giremeyenlerin özel yurtlara girmek zorunda kaldığını ve bu şer odaklarının kucağına düştüklerini vurguladı.

Ülkücü Hareketin son elli yılına bakıldığında polise, askere, devletin hiçbir memuruna el kaldırılmadığını çünkü ülkücülerin devleti baba, vatanı ana bildiğini ifade eden İmal, “Ülkücüler bu milletin çoğu zaman dışladığı bir topluluk olmuştur ama biz hiçbir zaman bu millet bizi hor görüyor diyerek davamızdan vazgeçmedik ve içimizden hain çıkartmadık'' dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Çağrı Buğra Çoban tarafından  Seyyid Ahmet Arvasi'nin hayatı anlatılarak konuyla alakalı sinevizyon gösterisi yapıldı.

Programın sonunda Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Çorum İl Başkanı Ahmet Hattab İmal, Üniversite birim sorumlusu Mehmet Burak Konyalıoğlu'na şuana kadar yaptıkları için teşekkür ederek plaket verdi. İmal, görevi devralan Mehmet Oğuzhan Göklen'in de görevinde başarılı olacağına olan inancını belirterek devir teslim törenini gerçekleştirdi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim