Ülkü Ocakları İl Başkanlığı tarafından Ege Üniversitesi’nde 20 Şubat 2015'te öğrenciler arasında çıkan kavgada şehit edilen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi ülkücü Fırat Yılmaz Çakıroğlu için önceki akşam Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonu’nda anma etkinliği düzenledi.

“Şehadetinin 4. Sene-i Devriyesinde Fırat Yılmaz Çakıroğlu” isimli programa MHP İl ve Merkez İlçe yöneticileri, MHP Çorum Belediye Başkan adayı Kenan Şahin, Ülkü Ocakları İl Başkanı Muhammed Yavuz Ünlü, Kamu-Sen İl Başkanı Selim Aydın, Kamu-Sen’e bağlı sendikaların başkanları ile çok sayıda ülkücü katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve İsmail Deli tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam eden programın açılış konuşmasını Ülkü Ocakları İl Başkanı Ünlü yaptı. Kendilerinin 80 sonrası nesil olarak o dönemde yaşanan hadiseler ve verilen mücadeleleri büyüklerinden dinleyerek büyüdüklerini hatırlatan Ünlü, Ege Üniversitesi’nde Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nu kaybettikten sonra o derin hüzün ve acıyı anlayabildiklerini belirten Ünlü; “İnandığı değerler ve kutlu davası uğruna şehit oldu Çakıroğlu. Ulubatlı Hasan gibi... Taşıdığı şerefli bayrak yere düşmesin diye, bu şanlı yurdun mübarek topraklarında şerefsizler gezmesin diye seve seve şehadete koştu yiğit kardeşim. Aradan dört sene geçti, dört koca sene. Ancak bizim acımız hiç azalmadı, yaramız kabuk bağlamadı. Yüreğimizin yangını hala devam etmekte, O Yusuf yüzlü yiğidin gülen yüzü gözlerimizin önünden gitmemekte, hayali zihinlerimizden silinmemektedir. Fırat Yılmaz Çakıroğlu artık yalnızca Fuat babanın Özlem annenin bir evladı değildir. Fırat Yılmaz Çakıroğlu bütün Türkiye'nin, Türklüğün öp öz evladıdır. Fırat Yılmaz Çakıroğlu adı artık bir bayrak, bir sembol haline gelmiştir. Bu bayrak asırlarca elden ele devredilecek Türklük yaşadıkça Fırat'ın adı da yaşayacak, yaşatılacaktır. Ülküdaşlarımdan beklentimiz şudur ki: bu yiğitlerin hakkını yaşarken verelim, kıymetini yaşarken bilelim. Çünkü onlar hiçbir menfaat ummadan, karşılık beklemeden damarlarındaki asil kanın gereği olarak bu millet için mücadeleyi göze almış yiğitlerdir. Sözlerime son verirken hepinizi saygıyla selamlıyor, başta Fırat Yılmaz Çakıroğlu olmak üzere bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet niyaz ediyorum” dedi.

Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun hayatının anlatıldığı belgeselin izlenmesinin ardından Fen Edebiyat Fakültesi Başkanı Farku Çakır yönetiminde öğrenciler şiirler seslendirdi.

Programda Üniversiteli gençlerin hazırladığı ve ülkücü şehitlerin anlatıldığı sinevizyon gösterisinin ardından ise Ülkü Ocakları ortaöğretim biriminin hazırladığı oratoryo ilgiyle izlendi. Ortaöğretim Birim Başkanı Gani Koçak’ın şiiri ile süren program İbrahim Çavdar’ın şiiri ile son buldu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim