TSO Meclis Toplantısı’nda partisinin politikaları ile ülkenin durumu ile ilgili açıklama yapan Milletvekili adayı Bozdoğan, artık bu iktidara dur demek gerektiğini, aksi halde ülkenin daha da kötüye gittiğini savundu.
Hitit medeniyetine başkentlik yapan Çorum’un turizmden yeteri kadar yararlanamadığını, aynı dönemde yaşayan Mısır’ın ise piramitleri ile bile bizden yüzlerce kat daha fazla turizm geliri elde edebildiğini hatırlatarak günümüzde ticaret yapmak için ilişkilerin iyi olması gerektiğini söyleyen Bozdoğan, “Şu anki iktidar Mısır başta olmak üzere çevremizdeki Suriye, İran, Irak, Lübnan, Tunus, Türk Cumhuriyetleri ve Libya başta olmak üzere herkesle kavgalı. Böyle bir ortamda tüccar nasıl iş yapacak” diye konuştu.
Bu iktidarın artık yorulduğunu, kendilerine destek verilmesi halinde sanayici ve işadamlarının önünü açacaklarını, tıkanan sistemi yeniden rayına oturtacaklarını ve bunun için destek istediklerini söyleyen Bozdoğan; “Bu iktidar iyi işler de yaptı. Ama artık onlara dur demenin vakti geldi. Bugün ailenin büyüğü olması gereken Cumhurbaşkanı bizi yok sayıyor. Biz CHP’li olsak da Tecer Tayyip Erdoğan bizim de Cumhurbaşkanımız. Ama o bizi vatandaşı gibi görmüyor. Bu olmamalı. Bunlar sayesinde ülke tıkanmıştır. Sanayici üretim ve ihracat yapmaz ise ülke kaybeder. Mısır’ı kimin yönettiğinden banane. Onlara karışacaklarına bugün soydaşlarımıza neden seslerini çıkarmıyorlar. Musul, Kerkük ve Telafer işgal edilirken niçin sessiz kalıyorlar. Uluslararası ilişkilerde keyfilik olmaz. Hepimiz Osmanlı’nın torunuyuz ve Orta Asya’dan geldik. Herkesin iç işlerine karışan iktidar neden soydaşlarımıza sahip çıkmıyor. Süleyman Şah Türbesi’ne bile sahip çıkamayan bir ülkeye Bayır Buçak Türkmenleri nasıl güvensin? Konuşmadığın bir ülke ile ticaret yapamazsın. CHP iktidara taliptir ve önünüzü açacak heyecana da sahiptir” dedi.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim