Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Akif Aras, FETÖ ve PKK terörünün Türkiye’nin bir numaralı sorunu olduğunu belirterek, “FETÖ’yle parçalanma ve iç savaş şartlarını oluşturmayı amaçlayan, fakat başaramayan mihraklar; PKK’yla sonuca varmanın peşindedir. Bu iki terör örgütünü maşa gibi kullanan alçaklar, ülkemizde yıkım projesi yürütmektedirler.” dedi.
MHP İl Başkanı Aras, son günlerde tırmanan terör olaylarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, Türkiye’nin birçok cepheden saldırı altında tutulduğunu belirterek, “Terörizm, şiddet ve dehşet yüzünü artık her gün göstermektedir. Saldırıların biri biterken, bir başkası başlamaktadır. Artık sabır taşı çatlamış, öfke seli kabarmıştır. Türkiye’de terörden başka her konu ikinci plândadır.” diye konuştu.
Elazığ, Bitlis ve Gaziantep’te yaşanan terör saldırılarını şiddetle kınadıklarını ifade eden Aras, açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:
“Son günlerde peş peşe gelen kara, kanlı ve kahredici haberler milletimizi bir kez daha sarsmış, bir kez daha korku ve endişeye sevk etmiştir. Şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailelerine, silah arkadaşlarına ve aziz milletimize başsağlığı, yaralılara da şifa niyaz ediyoruz. FETÖ ve PKK, Türkiye’nin bir numaralı sorunudur. Ve bu iki terör örgütünü maşa gibi kullanan alçaklar ülkemizde yıkım projesi yürütmektedirler. Türkiye çetin günlerden geçmektedir. Terör sorununun aşılabilmesi için millî birlik ve dayanışma ruhu muhakkak surette sağlam ve değişmez esaslara sımsıkı bağlanmalıdır. Ortak millî akıl çalıştırılmazsa muhatap olduğumuz sorunlar daha da büyüyecektir. MHP, her zaman olduğu gibi devlet ve millet bekasının yararına her çaba ve fedakârlığı gösterecektir. Türkiye’nin varlığı ve bağımsızlığı korunacaktır.”

Terörle mücadeleye
MHP’den tam destek
Terörle mücadele konusunda MHP’nin her türlü desteği vereceğini vurgulayan Aras, “Devlet ve hükümet sorumluluğu taşıyanlar artık tehlikenin tüm yönlerini görmelidir. Bu badireden millî şuur ve yürekle çıkılacağını tüm yöneticiler bilmelidir. Terörizmle savaşan Türk milleti yeni bir zafere yakında imza atacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi bu mücadelede her türlü desteği verecektir. Cenab-ı Allah aziz milletimizin yardımcısı olsun. İstiklalimize zincir vurmaya çalışan zalimlere, hainlere aradıkları fırsatı inşallah vermesin.” ifadelerini kullandı. (Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim