Milletvekili Uslu yeni Bakanlar Kurulu’nun ve partisinin yeni Merkez Yürütme Kurulu’nun açıklanmasının ardından Tv Net muhabiri Ahmet Rıza Albuz ve CHA muhabiri Umut Albayrak’ın sorularını yanıtladı.
65. Hükûmet’e ve yeni MYK’ye başarı dileklerini ileten Salim Uslu, AKP’nin artık kurumsallaştığını belirterek şu değerlendirmelerde bulundu:
“Ak Parti liyakate, tecrübeye önem veriyor. Tecrübeye önem verirken bir taraftan da sinerji katacak arkadaşlarımızın da yolunu açıyor. İsimler değişiyor, koltuklar değişiyor ama değişmeyen bir şey var. Türkiye’nin huzuru ve istikrarı değişmiyor. Bu kurumsallaşmanın işaretidir. Başbakanımızla birlikte 27 kişilik yeni kabinede görev almayan arkadaşlarımız da Genel Merkez’de görev aldılar. Bizim için en öncelikli başlıklar; terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi, yatırımların devam etmesi ve anayasanın değiştirilmesidir.”
Partisinin son kongresini “Havada ikmal” yapmaya benzeten Milletvekili Uslu, “Ak Parti kendi içerisinde aynı zamanda hükümeti değiştiriyor, kongreye gidiyor, MYK’yı değiştiriyor. Bugün (24.05.2016) hükümeti kurdu ve genel kurulda Hükümet Programı okudu. Yani bir anlamda havada ikmal yapıyoruz. Çünkü Türkiye’nin zaman kaybetme lüksü, tahammülü yok. Bir an önce işine koyulması lazım, o nedenle koşarak iş yapıyoruz. Her zaman olduğu gibi oturanlar, koşanları hastalıklı zannediyorlar.” ifadelerini kullandı.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim