Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü tarafından, Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezi’nde kadınlara Cumhurbaşkanlığı Hükümeti Sistemi hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Hatice Külcü, güçlü iktidarın güçlü belediyeciliği, bunun da iyi hizmeti getirdiğini vurgularken, “Ülkemizin ekonomik olarak gelişmesi bizim de mutluluğumuza yansıyor. Ama; ülke olarak gelişmemiz bizi memnun etse de birilerini rahatsız ediyor. Adnan Menderes ne zaman ki Türkiye sizin istediğiniz gibi bir ülke olmayacak dedi o zaman idam edildi. Özal ne zaman ki Türkiye’nin gelişimi için hamleler yapmaya başladı işte o zaman aramızdan zamansız ayrıldı. Türkiye ciddi krizler geçirdi. Hem maddi hem manevi krizlerle boğuştu, başörtüsü krizleri, ekonomik krizler… 14 yıllık iktidarımızın her döneminde Türkiye’ye kumpaslar kurulmaya çalışıldı.” şeklinde konuştu.

Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir de, İdlib’de çocukların ölümüne şahit olmaktan üzüntü duyduğunu, sözcüklerin boğazında düğümlendiğini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:  “ AK Parti teşkilatı; il, merkez ilçe, kadın kolları, gençlik kolları, ilçe teşkilatları ve mahalle teşkilatları olarak hepimiz sahalardayız. Cumhurbaşkanlığı sistemine yönelik insanların kafalarındaki tüm soruları yanıtlamaya çalışıyoruz. Ev toplantıları, mahalle toplantıları, taramalar, ziyaretler ile herkese ulaşmaya ve soru işaretlerini gidermeye yönelik faaliyetler gerçekleştiriyoruz.   Bu sistem, üzerinde 40 yıldır çalışılan bir sistem. Şimdiye kadar tüm siyasetçiler koalisyonların yaşattığı sıkıntıları görerek bu sistemi savundular.  15 Temmuz sonrası yaşananlar da bu sistemin gerekliliğini bir kez daha ortaya koydu. 15 Temmuzda tek başına iktidar olan bir hükümet olmasaydı Türkiye bir iç savaşla karşı karşıya kalabilirdi.”

 Meryem Demir, “Cumhurbaşkanlığı Hükümeti sisteminde koalisyonlara ve hükümet krizlerine yer yok.  Siyasal ve ekonomik istikrar gerçekleşeceği için çocuklarımızın geleceği konusunda kaygılarımız azalacak. Geçmişte bizlerin darbeler konusunda yaşadığı sıkıntıları çocuklarımız yaşamayacak, gençlerimizin ülke yönetimi üzerinde etkinliği de artarak artık karar mekanizmasında daha aktif olacakları için kendi geleceklerini kendileri belirleyecekler.” İfadelerini de kullandı.

(Bülent USLU)

Editör: TE Bilisim