Faruk Cıdık yaptığı haftalık basın toplantısında ülkenin en temel probleminin iyi yönetilememek olduğunu ve bunun da tek müsebbibinin AKP olduğunu vurguladı.

İsraf ve yolsuzluğunun önlenmesi ve ülkede üretim seferberliğinin başlatılması gerektiğini söyleyen SP İl Başkanı Cıdık, Andımız’dan af meselesine konusuna farklı konulara değindi.

Yerel seçimlerde ittifak yapılmayacağı yönünde kanaat edindiklerini aktaran Cıdık, haftalık gündem değerlendirmesinde şu ana başlıklara temas etti:

“VARLIK FONU, İPOTEK FONUDUR”

“Bu sene gider beklentilerinin 67 milyar dolar olması bekleniyor ama daha fazla olacaktır. Allah aşkına dediklerimize kulak verin. Üretim diyoruz, israftan kaçının diyoruz.

Başından beri söyledik. Varlık Fonu aslında bir ipotek fonudur. Bu arkadaşlar Varlık Fonu adı altında memleketin en önemli hazinelerini ipotek ediyorlar. Bu kısır döngüyü borçla çözemezsiniz.

En önemli konu kaynak bulmaktır ancak kaynak borçla sağlanmamalıdır. Bütçedeki açıklar ortadan kaldırılmalı. İsraf ve yolsuzlukla mücadele edilmelidir. Bulduğunuz kaynakları tüketime ve israfa değil, üretime yönlendirin. 2017'den bu yana faiz harcamaları 40 milyar lira daha arttı. Türkiye'de hesap edilen enflasyon ile dışarıda ülkemiz için yapılan hesap arasında uçurum var.

Ülkenin asıl meselesi bu hükümetin beceriksizliğidir.

2019 yılının bütçesi üretimi ön plana alacak bir bütçe gibi görünmüyor. Bütçe vatandaşların problemlerini çözmeye yönelik bir bütçe değil. Bütçede aslan payını her yıl olduğu gibi rantiyeciler alıyor.

ANDIMIZ TARTIŞMASI

Malumunuz olduğu üzere bu haftanın önemli başlıklarından biriside Danıştayın almış olduğu andımız kararıdır. Bir anda sanki yıllardır yaşanılan problemlerin temeli buymuş gibi bir atmosfer ortaya çıktı. Bakınız çok açık ve net söylüyorum bugün ülkemizin asıl meselesi andımızın okunması veya okunmaması değildir.

Ekonomimiz alev almış kriz her yeri sarmış durumdadır. İçinde bulunduğumuz coğrafya ciddi karışıklıklar ile karşı karşıyadır. Sosyal politikalar iflas etmiş, toplum cinnet hali içerisindedir. Gençlerimiz bugün elimizden kayıp gitmekte alkol ve uyuşturucu ilkokul sıralarına kadar inmiş vaziyettedir. Adalet yara almış, yargıya güven ortadan kalkmıştır. Peki bunca badire ve felaketin içerisinde biz neyi tartışmak zorunda kalıyoruz Andımız ve İş Bankası hisselerini.

Buradan muhalefete seslenmek istiyorum iktidarın bu basit gündem değiştirme taktiklerine aldanmayınız. Bizim meselelerimizin aciliyetli konular olması elzemdir.

Ülke elden giderken Bizans’ın papazları misali meleklerin kanat sayısını tartışmak mantıklı değildir!

BİZİM KIRMIZI ÇİZGİMİZ HALKIMIZIN DERTLERİ

Ülkemizin içinde bulunduğu durum ortadadır. Bu durumun içerisinde yepyeni meseleler ortaya çıkmaktadır. Şimdi de bir kırmızı çizgi açıklama yarışı aldı başını gidiyor. Elbette herkesin kırmızı çizgileri var. Bu konuda bizim de bir takım kırmızı çizgilerimiz var.

Bizim kırmızı çizgimiz; adalet arayan mağdurlardır. Fitre parasına muhtaç hale getirilmiş asgari ücretlilerdir. Şeker fabrikası işçileri ve mahsulü para etmeyen çiftçilerimizdir. Borç mağduru milyonlardır. Atanamayan öğretmenler, iflas eden esnaf ve tüccarlardır. Oğluna okul pantolonunu alamayan babalardır. Velhasılı kelam bizim kırmızı çizgimiz bu memleketin selameti ve insanlarımızın huzurudur.

AF MESELESİ

Af konusu çok sık gündeme getirildi. Hatta Cumhur ittifakının çatlamasına sebep oldu gibi.

Devlet şahıslara karşı işlenen suçları affedemez. Hele hele uyuşturucu gibi mafya gibi oluşumlara karşı verilen cezaların affedilmesini kesinlikle doğru bulmayız.

Ülkede hakikaten bir adalet problemi var. Bugün binlerce mağdur söz konusudur. FETÖ ile irtibatı olmayan ve yahut tıpkı kendileri gibi kandırılan gariban insanlarla hapishaneler doludur. Hala 28 Şubat mağdurları hapis yatmaktadır. Mağdurlar için af düşünülüyorsa yapılabilir.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim