Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Çorum Şubesi’nin 2. Olağan Genel Kurulu’nda güven tazeleyerek yeniden başkanlık görevine seçilen Mücahid Ahmed Köksal, “2017 yılında biraz yarım kalmış biraz da yapmayı düşündüğümüz faaliyetler var. İnşallah 2017 yılında yeni ekibimizle yapmayı arzuladığımız işler var. Hepsini bir bir yaparak 2017 yılını dopdolu geçireceğiz” dedi.

27 yıllık geçmişi olan MÜSİAD’ın önemli bir kuruluş olduğunu belirten Köksal, “MÜSİAD’ın özellikle son yıllarda bütün dünyaya açılması ve dünyanın her tarafına üretim, iş adamı ve ticaret götürmesi ülkemiz için büyük kazanımlardır” diyerek, bugün 65 ülkeye yayılabilmenin büyük bir gayretin eseri olduğunu söyledi.

“Hep birlikte koşturacağız. Memleketimiz çok zaman kaybetti” diyerek, konuşmasını sürdüren Köksal, “Önceki yönetim kuruluna teşekkür etmek istiyorum. Emekleri çok büyüktü haklarını helal etsinler. Yeni yönetim kurulunu oluştururken taşıdığım hassasiyeti belirtmek isterim. Ülkemizin geleceği için koşturacağız. Neden koşturmamız gerekiyor? Gerçekten memleketimiz ciddi zaman kaybetti. Bu zamanı kapatmak için hepimize görev düşüyor. MÜSİAD olarak burada hepimiz eşit seviyedeyiz. Tamamen burada işlerin daha verimli ilerlemesi, daha güzel bir MÜSİAD, daha çok hizmet eden bir MÜSİAD sağlanması için böyle bir yönetim oluşturduk. Önemli olan kurumdur. Hepimiz gelip geçiciyiz” diye konuştu.

“2017 DOLU DOLU GEÇECEK”

2017 yılında biraz yarım kalmış biraz da yapmayı düşündükleri faaliyetlerin bulunduğunu söyleyen Köksal, konuşmasının devamında şunları dile getirdi:

“İnşallah 2017 yılında yeni ekibimizle yapmayı arzuladığımız işler var. Hepsini bir bir yaparak 2017 yılını dolu dolu geçireceğiz. Önce tasarımını yaptığımız fakat son incelemeleri kalan İş Bul Çorum isimli internet sitemiz var. Sitemizin tasarımı bitmiş durumdadır. Kontrollerini yaptıktan sonra Ocak ayı içerisinde faaliyete geçireceğiz. İşbul Çorum internet sitemiz vasıtasıyla buraya kayıt olarak cv bırakan herkesi işverenlerimiz görmüş olacak. Bir diğer husus ise benim de çok önemsediğim Ticari İlmihal Sohbetleri düzenleyeceğiz. İçinde bulunduğumuz zaman diliminde helal ve haram çizgisi bazen birbirine o kadar çok yaklaşıyor ki ayırt etmemiz için bazı şeyleri biliyor olmamız lazım. Yine 2017 yılında yapmayı planladığımız İran ve Afrika ülkelerine iki ayrı gezilerimiz olacak. Özellikle o coğrafyaların ticarete elverişli olduğu düşüncesiyle geziler düzenleyeceğiz. Yine üzerinde durduğumuz fakat 15 Temmuz gibi süreçlerin araya girmesiyle gerçekleştiremediğimiz bir düşüncemiz var. Afrika ülkelerinin konsoloslarının ve ticari ataşelerinin Çorum’da ağırlanması üzerine projemiz var. 2017 yılını bu tarz projelerle dolu dolu geçireceğiz.”  

Çorum MÜSİAD yeni yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu: Mücahid Ahmet Köksal, Mustafa Beyoğulları, Mehmet Emin Türker, Lemzi Çöplü, Mahmut Öztemiz, Mustafa Boyraz, Hüseyin Öztürk, Alper Tığlı, Adem Candan ve Ömer Küçükaltan.

Yönetim Kurulu Yedek Üyeler: Rumi Bekiroğlu, Orhan Coşkun, Mustafa Mertek, Ali İlker Tosun, Alparslan Çelik

Denetleme Kurulu: İsmet Çıtak, Mustafa Kılıç, Fatih Yağlı

Denetleme Kurulu Yedek Üyeler: Hacı Bayram İlhan, Osman Tokatlı, Faruk Ildırar.

GENEL BAŞKAN DA TELEFONLA KATILDI

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak telefonla katıldığı genel kurulda MÜSİAD üyelerine hitap etti. Olpak, bugüne kadar yapılan çalışmalar için teşekkür ederken, bundan sonraki yapılacak çalışmalar için de başarılar diledi. Olpak, “Önceki yönetim kurulunda görev alan arkadaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Yeni yönetime katılan arkadaşlarımızın da başarılı olmasını diliyorum. MÜSİAD Çorum Şubesinin 2. Olağan Genel Kurulu’nun hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

HAŞİM CIBIR UNUTULMADI

MÜSİAD Çorum Şubesi üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği genel kurulda hayatını kaybeden Çorumlu genç işadamı Haşim Cıbır ve aziz şehitlerimiz içine dualar okundu.

Divan Başkanlığını AK Parti eski İl Başkanı Avukat Rumi Bekiroğlu’nun yaptığı genel kurulda kısa bir süre önce hayatını kaybeden Çorum MÜSİAD Şubesi onursal üyesi Haşim Cıbır da unutulmadı. Rumi Bekiroğlu genel kurulda yaptığı konuşmasında, “Haşim Cıbır kardeşimizi buradan rahmetle anıyorum. Oğlu Ömer Cıbır da artık Genç MÜSİAD üyesi olarak aramızda yer alıyor. Genel kurulu sona erdirmeden önce Haşim kardeşimiz için, geçmişlerimiz için ve bu zamana kadar hayatını kaybeden tüm şehitlerimiz için buradan dua okuyalım” dedi. Genel kurul okunan duaların ardından sona erdi.

ÜYELER YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ

Çorum MÜSİAD Şubesi’nde düzenlenen 2. Olağan Genel Kurul’un ardından dernek üyeleri İkinci Bahar Lokantası’nda yemekte bir araya geldiler. Çorum MÜSİAD Şubesi Başkanı Mücahid Ahmed Köksal, birlik ve beraberliklerinin her zaman daha da artarak süreceğini belitti.

Düzenlenen yemeğin ardından önceki yönetimde yer alan Hayri Şamlı, Bülent Demirci, Şükrü Türkoğlu, Engin Bıyıkoğlu ve Adnan Tığlı’ya bu zamana kadar vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür plaketi verildi. Ayrıca kısa bir süre önce hayatını kaybeden Haşim Cıbır için oğlu Ömer Cıbır’a da plaket verildi. 

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim