İstanbul Aydın Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ramazan Kurtoğlu, Hitit Üniversitesi tarafından düzenlenen “Küresel Para Piyasalarında Yeni Enstrümanlar” konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Rektörlük Binası Erol Olçok Konferans Salonu’nda dün gerçekleştirilen etkinliği Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci izledi.

Yrd. Doç. Dr. Ramazan Kurtoğlu konuşmasında küresel para savaşları, yenidünya düzeni ve küresel hegemonya ile piyonları konularına değinerek, dünyanın doludizgin bir para felaketine doğru sürüklendiğini vurguladı.

Küresel ekonomiyi yönlendiren odaklar tarafından Türkiye üzerinde de birçok oyun oynandığına dikkat çeken Ramazan Kurtoğlu, “Önümüzdeki 30 yıl çok zor geçecek. Çünkü Batı’nın Müslüman Türkiye Devleti’ne olan ezelî düşmanlığı artarak devam ediyor. Dolayısıyla küresel oyun kurucuların Türkiye üzerindeki para oyunlarına 2019 seçimleri öncesinde hız vereceklerini öngörüyorum.” dedi.

“ÖPÜCÜK ALIRSINIZ!”

Finansal bir çöküşün, insanlığı nükleer saldırıdan bile daha olumsuz etkileyeceğini kaydeden Kurtoğlu, önümüzdeki kısa bir sürede altının ons fiyatının iyimser rakamla 5 bin dolar seviyesine çıkacağını dile getirdi.

Kurtoğlu, “Altının ons fiyatı 10 bin, hatta 30 bin dolarlara kadar çıkarsa kimse şaşırmasın. Bu nedenle ben insanlarımıza altına yatırım yapmalarını tavsiye ediyorum. Ancak böyle bir yatırım yaparken de kimse bankada altın hesabı açtırma yoluna gitmesin. Gün gelir, bir bakmışsınız bankalar 15 gün kapanır, o zaman yatırımcılar sadece nasihat ve öpücük alır.” ifadelerini kullandı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim