Dernek Şube Başkanı Mürsel Bayıldar ve işitme engelli yurttaşlarla bir araya gelen Mehmet Karadağ, 16 Nisan Referandumu ile yapılacak olan Anayasa değişikliği ve Başkanlık Sistemi hakkında bilgi verdi.

İl Başkanlığı’na atandıktan sonra Engelli Koordinasyon ve Yaşlılar Koordinasyon Merkezi kurduklarını hatırlatan Karadağ, “Kurulan bu koordinasyon merkezlerimizde sizleri de görmek ve tecrübelerinizden yararlanmak bizleri mutlu edecektir.” dedi.

Her insanın bir engelli adayı olduğuna dikkat çeken Karadağ, “Biz özellikle siyasi liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın her fırsatta söylediği gibi sağlıklı insanların da bir gün engelli olabileceğini, aslolan zihin anlamında hastalıklı olmamanın çok daha önemli olduğunu düşünüyoruz. Zira biz de buradan çıktığımız anda bir kaza yapabilir ve engelli olabiliriz. Biz bunun bilincindeyiz. Bizim görevimiz siz değerli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştıracak, yaşam standartlarını artıracak, rahat bir yaşam sürmelerini sağlayacak fizikî ortamların oluşturulmasını sağlamaktır. Zaten dinimizin emri de budur. Hem Müslüman olmamız hem insan olmamız bunu gerektiriyor.” diye konuştu.

AKP İl Başkanı Karadağ, yapılacak sistem değişikliği ile Türkiye’nin şimdikinden daha hızlı kararlar alarak daha güzel yatırımlar yapabileceğini belirterek, “Böylece ülkemiz dünyayla yarışabilen bir ülke hâline gelecek. Bu nedenle Türkiye’nin gelişmesini ve kendisine rakip olmasını istemeyen diğer ülkeler şu an bu sistem değişikliğini engellemek için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar.” ifadelerini kullandı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim