Ziyarette konuşan CHP Kadın Kolları Başkanı Firdevs Yalçın, ülkenin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini ifade ederek, Cumhuriyet ve kazanımlarının bir bir yok edildiğini, Türk kadınının Cumhuriyet sayesinde kazandığı kadının çağdaş yaşamını sağlayan hakları elinden alınmaya çalışıldığını dile getirdi.
Ülke insanlarını bıktıran sokağa çıkmaya korkar hale getiren terör olayları yetmez gibi kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarlarının ülkenin vicdanında kapanmaz yaralar açtığını söyleyen Yalçın, “Cumhuriyetin partisi CHP üyeleri olarak ülkemizde yaşanan olaylardan tedirgin olmaktayız. Ülkenin modern ve çağdaş yaşamdan her geçen gün uzaklaştırılmasına rağmen mücadele birliktelikleri oluşturmak için elimizden gelen çalışmaları yapma gayretindeyiz” dedi.
Firdevs Yalçın, yapacakları ziyaretlere cumhuriyet ve cumhuriyet kazanımlarının korunması konusunda aynı hassasiyeti gösterdiğine inandıkları Eğitim İş Sendikası Çorum Şubesini ziyaret ederek başlamak istediklerini anlattı.
Ziyaretten dolayı memnuniyet duyduklarını ifade eden Eğitim İş Kadın Komisyonu Başkanı Esmeray Şölenkol da ülkede, kadına yönelik şiddet, kadın emeği sömürüsü, çocuk gelinler ve okula gönderilmeyen kız çocukları, tacizciyi, tecavüzcüyü, saldırganı koruyup kollayan hukuk sistemi, genel anlamda da kadını yok sayan gerici politikaların; kadının özgürleşmesi önünde en büyük engel olarak durduğunu kaydetti.
Terör, farklı inanç ve kültürlere sahip yurttaşların ülkede kardeşçe ve barış içerisinde yaşam bulduğu ulusal birliği ve bütünlüğü bitirir hale geldiğini söyleyen Şölenkol, işten çıkarmalar ve iş cinayetlerinin her geçen gün arttığını, kamu emekçilerinin iş güvencesine göz dikildiğini söyledi.
Eğitim siteminin içinden çıkılmaz hale getirildiğine dikkat çeken Şölenkol,; bilimsel, laik, ulusal ve demokratik eğitimin sonlandırılmak istendiğini kaydetti.
Şölenkol konuşmasında şunları dile getirdi:
“Atatürk ilke ve devrimlerine, Cumhuriyetimizin kazanımlarına, ülke bütünlüğüne, laik, bilimsel, demokratik, eşitlikçi ve parasız eğitime sahip çıkmaya her şeye rağmen devam eden biz Eğitim İş üyeleri de bizlerle aynı hassasiyeti taşıyan kurumlarla sendikal ilkelerimiz bağlamında eylem birliktelikleri yapmayı tabii ki hazırız.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim