Ülkemizde son dönemde yaşanan çatışmalarla ilgili bir basın açıklaması yapan Av. Ahmet Özdel, “Ülkemiz ve Ortadoğu coğrafyası kan gölüne dönmüştür. Savaş ve çatışmalar yoğunlaştıkça, özgürlükler ve temel haklara saldırılarda artmaktadır. Gerek ekonomik koşullar gerekse demokratik koşullar gittikçe ağırlaşmaktadır. Yıllardan bu yana Suriye’ de, Irak’ ta süren savaş artık ülkemiz içine de girmiş durumdadır. Adı ne olursa olsun, tüm çatışmalar sonucunda çocuklar, kadınlar, işçiler, emekçiler ve yoksullar mağdur olmaktadır” diye konuştu.
Özdel açıklamasını şu şekilde sürdürdü; “Şehrimizin sokakları, Suriyeli, Iraklı göçmen ve mültecilerle doldu. Her gün Avrupa’ya gitmek isteyen onlarca genç, çocuk ve insan ölmektedir. Televizyonlar, gazeteler artık ölümü bize sıradanlaştırdı. Gördüklerimizin gerçek mi? Filim mi? Olduğunu anlayamaz olduk.
Ülkemizde susan silahlar, 7 Haziran seçimlerinden sonra yeniden konuşmaya başladı. Çatışmanın kaynağı ve nedeni ne olursa olsun, sonuçta yoksul insanlar ölmektedir. Bu ölümler ister şehit diye nitelendirilsin, isterse etkisiz hale getirme olarak belirtilsin; sonuçta ölümler yoksullara işçi emekçi çocuklarına reva görülmektedir.
Demokratik yol ve yöntemlerle çözülmeyecek sorun yoktur. Yeter ki ülkemizde hukuk işlesin, demokrasi işlesin, özgürlükler olsun. İktidar ve kar harsının insanlara yaptırmayacağa katliam ve zulüm yoktur. İnsanlık tarihi nice katliam ve savaşlarla doludur.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim