Bayramlaşma programına; CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, CHP eski Çorum Milletvekili Feridun Ayvazoğlu, ADD Şube Başkanı Uğur Demirer, CHP belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri, gençlik ve kadın kolları üyeleri ile partililer katıldı.
Bayramlaşma töreninde konuşan İl Başkanı Hasan Suvacı buruk bir bayram daha kutladıklarını dile getirdi. 15 Temmuz tarihinde kaybedilen demokrasi şehitleri bulunduğunu anlatan Suvacı, şehit ailelerine sabır ve başsağlığı diledi.
Bayramların birleştirici olduğunu ancak bayramlarda söylenen birlik ve beraberlik kavramlarının da içinin doldurulması gerektiğini söyleyen Suvacı, CHP olarak bu sözcüklerin temeline insanı oturttuklarını ve dostluk çerçevesinde din, dil. Irk ayrımı yapmadan sevmeyi kendilerine şiar edindiklerini belirtti.
Ülke olarak yaşanan sıkıntıları herkesin gördüğünü anlatan Suvacı, OHAL Yasası’nın devam ettiğini, böyle bir ortamda TBMM’nin kapalı olması kadar tehlikeli bir durumun ise olamayacağını dile getirdi.
Suvacı, “Bombalar patlıyor ve bir kişinin isteği ile ülke yönetilmeye çalışılıyor. TBMM hemen toplanmalı ve karar almaya başlamalıdır. Haksız yere tutuklamalar, ihraç edilmelerle ilgili çalışmalar var. Bu konuları Ergenekon ve Balyoz adı altında yaşadık. FETÖ yaptı dediler. Şimdide herkes bunları şikayet ediyor. Ülkeyi bölmeye çalışanların cezalandırılmasını bizler de istiyoruz ancak cezalandırılmalar yapılırken kurunun yanında yaş ta yanmamalı suçsuzların mağduriyeti giderilmeli” dedi.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim