İl Özel İdaresi Toplantı Salonu’nda Halil İbrahim Kaya başkanlığında dün 10:00’da yapılan oturum, açılış yoklaması ile başladı.

İl Genel Meclisi’nin bir önceki birleşimine ait tutanak özetinin okunmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Bu bölümde ilk olarak 3294 Sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu’nun 7. maddesi gereğince Uğurludağ ve Lâçin ilçeleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti’nde boşalan üyeliklere yeni üyelerin seçilmesi ele alındı.

AK Parti Meclis Grup Başkanı Abdullah Meteoğlu, Uğurludağ Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı için iki asil üye Yaşar Yıldırım ve Mustafa Güday, Lâçin’deki Vakıf için ise Arslan Özduran (Asil) ve Fuat Aykaç (Yedek) isimlerini teklif etti. Meteoğlu’nun bu önerisi, Meclis üyelerince oybirliğiyle kabul edildi.

Daha sonra Yavruturna Mahallesi Emek Caddesi’nde bulunan ve Bahçelievler Polis Merkezi Amirliği olarak kullanılan binanın zemin katı ve 1 no’lu depolu işyerinin şahsa ait olması nedeniyle kiralanmasına ihtiyaç duyulduğundan, söz konusu yerlerin İl Emniyet Müdürlüğü adına kiralama yapılıp yapılmayacağı hususu ele alındı. Söz konusu madde, görüşülmek üzere Plân ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

PERSONEL ŞİRKETİNİN YÖNETİMİNE İKİ ÜYE

Ardından Plân ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mustafa Çelik, 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu kapsamında İl Özel İdaresi tarafından kurulan Şirketin yönetim kuruluna, İl Genel Meclisi Üyeleri içinden 2 üyenin seçilip seçilemeyeceği ile ilgili Plân ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor hakkında Komisyon Başkanı Mustafa Çelik, Meclis’e bilgi sundu.

Mustafa Çelik, İl Genel Meclisi’nin 05/02/2018 tarih ve 31 no’lu kararı ile kurulan İl Özel İdaresi Personel Şirketi’nin yönetim kurulunda İl Genel Meclisi Üyeleri içinden 2 üyenin görev yapmasının Komisyon tarafından uygun görüldüğünü açıkladı.

İl Genel Meclisi’nin dünkü toplantısı, “İnalözü Köyü Okul Binasının Bakım ve Onarımı” ile “Çiftçilerin Dolu Hasarı” konularında hazırlanan iki ayrı komisyon raporunun görüşülmesiyle sona erdi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim