Ziyaretlerde Vali Kara’ya İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, Uğurludağ Kaymakamı Eyüp Kaykaç, Uğurludağ Belediye Başkanı Remzi Torun, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Yücel, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, İl Genel Meclisi üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri eşlik etti.
Uğurludağ programı kapsamında ilk olarak Kaymakamlığı ziyaret eden ve burada Kaymakam Eyüp Kaykaç’tan ilçe hakkında brifing alan Vali Kara, Memur Lokali’ni, Atatürk İlkokulu’nu, Uğurludağ Ortaokulu Z Kütüphanesi'ni, sentetik futbol sahasını ziyaret ederek kadın girişimciler sertifika töreni ve toplu açılış törenine katıldı. Törende Vakıf Ormanı’nın da açılışı gerçekleştirildi.
Uğurludağ Kaymakamı Kaykaç verdiği brifingde ilçenin taleplerinin başında Şendere Göleti’nin tamamlanması, hastane için röntgen cihazı, Atatürk İlkokulu’nun onarımı ile 4 köy için geçerli 16 kilometrelik yolun birinci kat asfaltının atılması gerektiğini dile getirdi.
Vali Kara ise sık sık gelemese de ilçenin gönlünde olduğunu, başarılı ve genç bir kaymakam ve belediye başkanı tarafından yönetilen ilçenin sorunlarına eğileceklerini söyledi. Uğurludağ’ın genç bir ilçe olduğunu ve gelişmeye ihtiyacı bulunduğunu dile getiren Vali Kara, bunun için devlet olarak ellerinden gelen gayreti göstereceklerini sözlerine ekledi.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim