Ankara’daki terör saldırısı nedeniyle yazılı bir açıklama yaparak terörü lanetlemenin yetmeyeceğini belirten ADD Başkanı Demirer, “Herkes görevini yapmalı ve sokaktaki insanın güvenliğini sağlamalıdır. Alışmak istemiyoruz. Birilerinin sorumsuzluk, savsaklama ve ihmallerinin bedelini canlarımızla ödemek istemiyoruz” diye konuştu.
Türkiye’de siyasi iktidarın 3 yılı aşkın süre terör örgütü ve yandaşlarına çözüm-çözülüm adı altında ödünler verip gerekli insan gücü ve lojistik desteğin sağlanmasına göz yumduğunu söyleyen Uğur Demirer, bu yaşananların tek sorumlusunun böyle bir süreçte “Başkanlık, Yeni Anayasa ‘Ya kaos ya istikrar’ gibi söylemlerde bulunan mevcut siyasi irade olduğunu ve bireylerin can güvenliği talebinin en doğal beklenti olduğunu vurguladı.
Türkiye’yi komşusuz ve dostsuz bırakan egemenleri içtenliğe, samimiyete, görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye bir kez daha davet ettiğini söyleyen ADD Başkanı Demirer, “Korkutarak, sindirerek, öldürerek, öldürterek toplumu suskunlaştırmak sindirmek imkansızdır. Ölenler sayıdan ibaret değildir. Terör saldırısı bunları amaçlamaktadır. Yaşanan travma da atlatılacaktır. Bu toprakları bin yıldır yurt yapmak için mücadele eden halk yılmayacak, sinmeyecektir. Saltanat ve hilafet beklentileri, doksan yılı enkaz sayan zihniyet yaşananların amaçlarına hizmet edeceğini sanıyorlarsa yanılıyorlar. Ulu Önder Atatürk’ün ‘Yurtta Barış Dünyada Barış’ anlayışı doğrultusunda iç ve dış ilişkilerin yeniden düzenlenmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim