ADD Çorum Şube Başkanı Uğur Demirer, Rize’de Cumhuriyet meydanındaki Atatürk heykelinin kaldırılarak yerine çay bardağı heykeli konması projesinin Cumhuriyet düşmanlarının geldiği son noktayı gösterdiğini belirterek, “Projenin meydanlarda ilan edilmesi yetmezmiş gibi, AKP’li Belediyenin bu konuda halk oylamasına gideceği dile getiriliyor. Bu girişimin bir kişinin şahsi düşüncesi olduğu düşünülmemelidir.
Biliyoruz ki, ülkemiz hemen her gün, Anayasa Mahkemesi’nce “laiklik karşıtı eylemlerin odağı” olduğuna karar verilen, ama kapatılmayan bir partinin Türkiye’yi ortaçağ ülkesine dönüştürme çabalarına tanık olmaktadır” dedi.
Türkiye Cumhuriyeti, tarihinin en kritik günlerinden geçerken, gelinen noktada ulusun birliği, vatanın bütünlüğü tehlikedeyken, toplum hemen her gün yaşanan terör olaylarıyla sarsılırken, Rize’de yaşanan Atatürk heykelini kaldırma düşüncesi kime ve neye hizmet ettiğinin iyi bilinmesi gerektiğini ifade eden Demirer, açıklamasında şunları dile getirdi:
“Rize’de Atatürk anıtını kaldırıp yerine Rize’nin sembolü olarak çay bardağını koymak isteyenler çayın tarihini de bilmiyorlar. Bugün Rize’ye hayat veren çay üretiminin tarihi Cumhuriyet ile yaşıttır. Unutulmamalıdır ki Ulusal Kurtuluş Savaşımızın kahramanlarından Zihni Derin, Cumhuriyetle birlikte Tarım Genel Müdürlüğüne getirilmiş ve ilk projelerinden birini Rize’de uygulayarak çay üretimini başlatmıştır. Rize, o günden bu yana çay üretiminin merkezidir. Rize’ye hayat veren çay ürünü, Atatürk önderliğinde kurulan Cumhuriyetin Rize’ye ilk armağanıdır.
Şimdi çay gerekçe gösterilerek Rize’den Atatürk’ü, dolayısı ile Cumhuriyeti silmek istiyorlar. Gericilik ve bölücülük hiç bu kadar kol kola, bu kadar uyumlu ve saldırgan olmamıştı. Ancak başaramayacaklar.
Bilinmelidir ki, Atatürkçü Düşünce Derneği tüm yurtta Atatürk’e ve Atatürkçü Düşünceye karşı yapılan saldırılara gereken yanıtı verecek kararlılığa ve cesarete sahiptir.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim