Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri, Göğüs Cerrahisi Profesörlük kadrosuna atanan Ufuk Çobanoğlu, 1964 yılında doğdu. Eti Ortaokulu ve Çorum Lisesi’nden sonra Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan Ufuk Çobanoğlu, 1993-1999 yılları arasında Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sağlık Merkezi’nde Başhekim olarak görev yaptı. Daha sonra uzman doktor olarak Elazığ Devlet Hastanesi’ne atanan Ufuk Çobanoğlu, 2007 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Yardımcı Doçent olarak görev yapmaya başladı.

2007 yılından itibaren Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevini başarıyla yürüten Ufuk Çobanoğlu, 2007-2012 yılları arasında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Başhekim Yardımcısı ve Klinik Araştırmalar Etik Kurul Üyeliği görevini üstlendi. 2015 yılında tekrar Başhekim Yardımcılığına getirilen Çobanoğlu, bu göreviyle beraber 2017 yılından beri Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi V. Dönem Koordinatörlüğü görevini de başarıyla yürütmekte.

2016 yılında Journal of Clinical and Analytic Medicine Yusuf Peker Best Article Award, ödülünü alan, birçok bilimsel kuruluş ve derneklere üye olan, 100’ün üzerinde yurt içi ve yurt dışında yayınlanmış bilimsel çalışma ve makalesi bulunan, yurt dışında yayınlanmış bilimsel kitap editörlüğü de yapan Profesör Doktor Ufuk Çobanoğlu’na ÇORUM HABER olarak yeni görevinde başarılar diliyoruz. (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim