Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı, dün Çorum FK ile yapılan sponsorluk anlaşması töreninde, Çorum’un çeşitli sorunlarına ilişkin olarak da basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.

“BULDUĞUMUZ AŞI BURUN SPREYİ ŞEKLİNDE”

Holding bünyesinde bulunan Ankara’daki Nanografi A.Ş.’de bilim insanları tarafından bulunan Covid-19 aşısı ile ilgili gelişmeleri anlatan Ahlatcı, “Bir Çorumlu olarak aşı konusunu başardık. ODTÜ, Ankara Tıp ve Gazi Tıp’tan 40 hoca ile beraber fare ve maymun deneylerimizi geçtik, fakat insan deneyinde gönüllü denek bulamıyoruz. Bunun da çözüm noktasında Cumhurbaşkanımızdan destek istedik. Çok yakında çözeceğimize inanıyorum. Bizim bulduğumuz aşıyı dünya daha yeni buluyor. Bizim bulduğumuz aşı burundan sprey şeklinde. Bunun tüm geliri devletimize olacak. Bazı geçemediğimiz kurumları da geçtikten sonra inşallah bu aşıyı Çorum’dan çıkaracağız.” ifadesini kullandı.

“DÜNYADA 24.5 TRİLYON DOLAR PARA BASILDI”

Pandemi nedeniyle, şu anda geçen yılki ihracatın yarısı düzeyinde olduklarını, bunun da dış hatlara uçak seferlerinin sınırlanmasından kaynaklandığını belirten Ahmet Ahlatcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yurtdışından aldığımız siparişleri yaptık, stoklarımızda duruyor. Dubai ve İngiltere’ye uçak seferleri açılırsa bu siparişleri yerine getireceğiz. Geçen seneki hedefimizi Aralık sonunda tutturacağımızı düşünüyoruz. Pandemiden dolayı dünyada 24,5 trilyon dolar düzeyinde para basıldı. Bütün devletlerin dolar olarak bastığı para… Bu da dünyada iki şeye gidiyor. Birisi altın, diğeri toprak. Altını Allah yaratmış. İnsanlar doğada buluyor şekil değiştiriyor. Altında motor, şase veya pafta numarası yok. Eğer bu metal benim elindeyse benim, sizdeyse sizindir. Ama alıp sakladığınız zaman bir kasada, bu altın her zaman sizindir. Krizde de size bayram yaptırır. Diğer toprak dediğiniz ise gayrimenkuldür. Üzerine kamulaştırılabilir, haciz gelir, ipotek konur krizde de sizi ağlatır.

“20 BİN KUYUMCUYA FİYAT DENGELEDİK”

Türk halkının atalarından gelen altına karşı bir sevgisi var. Bu pandemi döneminde de Türk halkı çok altın aldı. İstanbul’da iki tane rafineri, Kapalıçarşı, Kuyumcu Kent kapandı. Biz Anadolu’da tek başımıza fabrika ve rafinerimizle yola devam ettik. Türkiye’de 40 bin kuyumcu var. 20 bini açıktı. Bu 20 bin kuyumcuya hem fiyat sağladık, hem de üretimini yaptık. İç piyasayı da böyle dengeledik. Bizim için önemli olan ihracattır. Ahlatcı Holding olarak ihracata çok önem veriyoruz.

Türkiye’de altında ihracat şampiyonuyuz. İstanbul’daki şirket ve firmaları geçerek, Çorum’u adeta bir ihracat üssü yaptık. Cumhurbaşkanımız 2019 yılında Çorum’a geldiğinde Çorum’u altın merkezi yapacağız dediğinde biz de bu yolda hızımızı arttırdık. 2019 yılı rakamları ile 1 milyar 283 milyon dolar altından ihracat yaparak Türkiye’de birinci olduk. Bundan biz de gurur duyuyoruz.

“PANDEMİ DÖNEMİNDE ÇALIŞANIMIZ 3.500 OLDU”

Şu an 3 bin 300 çalışanımız var. Pandemi döneminde açıklama yaparak kimseyi işten çıkarmayacağımızı ve yüzde 10 istihdam arttıracağımızı söylemiştik. Devamında 200 kişi daha işe alarak çalışan sayımız 3 bin 500’e çıktı. Hepsi de Çorumlu kardeşlerimiz.”

Çorum’un büyümesi yönünde herkese görev düştüğünü de dile getiren Ahmet Ahlatcı, bu konuya ilişkin olarak da şu değerlendirmeyi yaptı:

“Çorum’da göçü önlemeliyiz. Çevre illere baktığımız zaman Samsun, Amasya ve Yozgat valileri bizim o illerde yatırım yapmamızı istiyorlar. O illerdeki OSB’lerde yer kalmadı. Bizim OSB’lerimiz boş. O yüzden Çorum’da yaşayan herkes şapkayı önüne koymalı, ben neler yapmalıyım diye düşünmelidir. Hep birlikte Çorum’un nüfusunu büyütmeliyiz, hem de dışarıdan yatırımcı getirmeliyiz. Bunlar hızlı tren ve havaalanı ile oluyor. Biz buradan ihracat yaparak zırhlı arabalarımızla İstanbul’a götürüyoruz. İstanbul’dan gümrüklüyoruz. Oysa ki, hava limanımız olsa buradan gümrükleriz. Ürettiğimiz bütün ürünleri dünyadaki iş adamlarına daha iyi gösterme şansımız olur.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim