Ramazan ayı ile birlikte uygulanmaya başlanan ücretsiz pazar servisi ile semt pazarlarından alışveriş yapan kadınlar, ücretsiz olarak evlerinden alınıp tekrar evlerine bırakılıyor.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yaptıkları çalışmalarla Çorum halkının yaşantısını kolaylaştırmayı amaçladıklarını belirterek, “Analarımız, bacılarımız pazardan alışveriş yapıyor paketleri eve götürmekte zorlanıyordu. Buna çözüm olacak bir uygulamayı sosyal yöneticilik anlayışı ile hizmete sunduk. Semt pazarlarında belirlenen noktalardan yarım saatlik periyotlarla düzenli bir şekilde servis aracımız hareket ediyor ve pazarın bulunduğu semtte belirlenen güzergâh boyunca kadınlarımızı evlerine bırakıyor.” dedi.
Ücretsiz servis hizmetinden yararlanan vatandaşlar ise uygulamadan memnun. Pazar alışverişini yapıp evine gitmek için ücretsiz pazar servis aracını kullan kadınlar “Taşıyamadığım için bunca zamandır karpuz alamıyordum, ilk defa bugün aldım. Bu hizmeti başlatanlardan Allah razı olsun. Belediyemizin bütün hizmetlerini beğeniyoruz. Bu hizmet de çok yerinde bir hizmet olmuş. Verdiğimiz oylar boşa gitmiyor.” diye konuştu.
Kadınlara özel ücretsiz pazar servis aracı, semt pazarlarında belirlenen noktadan saat 09.00- 17.00 arasında yarım saatlik periyotlarla hareket ediyor.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim