Bir internet sitesinin, Belediyece “ekmek fabrikası” kurulacağı yolundaki haberi, Çorum’da gündem oldu.

Çorum Fırıncılar ve Leblebiciler Esnaf Odası Başkanı Seyit Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, 2 kez Vali’den, 4 kez de Belediye Başkanı’ndan randevu talep ettiklerini, ancak karşılık alamadıklarını belirterek, “Fırıncı esnafının sıkıntılarını büyüklerimizle görüşerek çözüm bulma çabası içindeyiz” dedi.

Çorum’da faaliyet gösteren 70 adet ekmek fırını bulunduğunu dile getiren Oda Başkanı Seyit Arslan, bu fırınların birçoğunun yüzde 30 kapasite ile çalıştığını, ekmek fırını sayısının fazla olması nedeniyle çok sayıda fırıncı esnafının sıkıntı yaşadığını kaydetti.

Çorum’da ekmeğe son 3 yıldır zam yapılmadığını belirten Fırıncılar ve Leblebiciler Esnaf Odası Başkanı Seyit Arslan, bir liralık ekmek fiyatının, üç yıl önce alınmış rayiç fiyat olduğunu, maliyetteki artışa rağmen ekmek fiyatlarının artırılmadığını vurgulayarak şu değerlendirmeyi yaptı:

“Fırıncı esnafı olarak bizler 3 yıldır ekmek fiyatlarına zam talebinde bulunmadık. Kaldı ki, büfe ve bakkallara verdiğimiz pay nedeniyle fırıncının eline bir şey de kalmıyor.

Fırıncı esnafı işçi ve işverenleri olarak, bir senede 360 gün çalışıp sadece 5 gün tatil yapan insanlarız. Herkes evinde sıcak yatağında uyurken biz gece saat 01.00’de işyerimizi açıp çalışmaya başlıyor, sabah saat 06.00’da sofralara sıcak ekmek sunuyoruz. Ayrıca, şehrimizdeki ihtiyaç sahiplerine de yardım ediyoruz.

İlimizde hiç bir zaman ekmek sıkıntısı yaşatmamaktayız. Ayrıca 5 adet fırınımız 24 saat Çorum halkına sıcak ekmek hizmeti vermektedir.

Ekmeklerimiz kaliteli ve lezzetlidir, hijyenik ortamda üretilmektedir.

Belediye ekmek fabrikası kurarsa, yüzlerce çalışanımız işsiz kalacaktır. Oysa Sayın Cumhurbaşkanımız, her işverene, en az bir fazla işçi çalıştırması için çağrıda bulunmaktadır.

Ekmek büfelerinin devre dışı kalmasıyla, 35 yıldır verdiğimiz hizmet de kısıtlanacaktır.

Belediyemizin de, herhangi bir sıkıntı olmayan alanda yatırım yapmak yerine, üretimi ve istihdamı artıracak projelere yönelmesi arzumuz ve beklentimizdir.

Biz fırıncı esnafı ve çalışanları olarak vatanını, milletini, bayrağını ve kitabını seven bireyleriz.”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim