Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, bu yıl da, gerek ülkemizdeki muhtaçlara, gerekse üç kıtada 33 ülkedeki açlıkla mücadele eden insanlara yönelik olarak kuran organizasyonu gerçekleştirecek.

Cansuyu Çorum Temsilcisi Adnan Cıdık, “Ülkemizde fakirimiz ve muhtacımız çok; ama Allah’a şükür aç insanımız yok, Asya’da ve özellikle de Afrika’da sadece Müslüman oldukları için, ölen, zulme uğrayan, göç eden, aç bırakılan milyonlarca insan var. Sizler yapacağınız yardım ve kurban bağışlarıyla, bir nebzecik olsun onların acılarına merhem olabilirsiniz.” dedi.

Çalışma arkadaşları Yaşar Tortum ve Ahmet Emil ile birlikte dün gazetemizi ziyaret eden Adnan Cıdık, Kurban Bayramı’nda, Türkiye başta olmak üzere Afrika, Asya, Ortadoğu, Balkanlar ve Kafkaslar’da mazlumlar ve muhtaçlar için 25-30 bin civarında kurban keseceklerini belirterek, “Unutmayınız ki bugün rahat olabiliriz, ama akıbetimizi hiç birimiz bilemiyoruz. Bakarsınız günün birisinde bizler de bir ekmeğe muhtaç kalabiliriz” ifadesini kullandı.

Adnan Cıdık, şu bilgileri verdi:

“Yardımseverler ile yardıma muhtaçlar arasında köprü olmayı sürdüren Cansuyu, Kurban bereketinin tüm İslam coğrafyasına yayılmasına aracı olacak.

3 kıtada ve 33 ülkede kurban organizasyonu yapacak olan Cansuyu, Afrika’da, Sierra, Leone, Senegal, Fildişi Sahili, Gana, Dogo, Burkina Faso, Nijer, Çat, Kameron, Sudan, Mali, Liberya, Cibuti, Gine, Benin, Mozambik,Malawi, Burundi, Etiyopya, Asya’da, Pakistan, Bangladeş, Filipinler, Moro, Hindistan, Srilanka, Moğalistan, Myammar, Arakan, Afganistan, Avrupa’da, Makedonya, Bosna Hersek , Ortadoğu’da Lübnan, Filistin kampları, Gazze ve Türkiye’de kurbanlarını kesecek.

Hangi ülkelerde ne kadar kesim yapılacağını, mağduriyet ve muhtaçlık duyumuna göre tespit edecek olan Cansuyu, bu bölgelerdeki yardımcı partner kuruluşlar ile kurbanlarını dağıtacak.

Kurbanlıklar, Cansuyu tarafından görevlendirilen kişiler tarafından satın alınıp kurban bayramının 3. gününün ikindi vaktine kadar belirlenen noktalarda kesilerek muhtaçlara et olarak dağıtılacak. Bütün kesimler tek tek kayda alınıp daha sonra internet sitesi üzerinden ulaştırılacak.

Dernek bölgelerdeki kurban fiyatlarını göz önüne alarak dört farklı kurban bedeli belirledi. Kurban bedelleri Afrika’da : 400, Asya’da 450, Türkiye, Filistin kampları ve Balkanlar’da 850 lira. Abluka altındaki Gazze’de ise 1300 lira. (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim