TRAFİKTE TAM BİR USTA

Kentte yaşayan 2 çocuk annesi Aynur Tükenmez, 3 aydır belediye halk otobüsü şoförlüğü yapıyor. Yolcuların ilgisi ile karşılaşan Tükenmez, mesleğini sevdiğini belirterek "5 yıldır direksiyon başındayım. 3 aydır belediye halk otobüsünde çalışıyorum. Bizde şoförlük baba mesleği, Tabi, annelik çok kutsal bir şey, Rabbim çocukları yeryüzüne yollarken, onlara “sizin başınızda bir koruyucu meleğiniz var. O da anneniz” demiş, iki kızım var. Birde torunum var. Kızım da bir anne, güzel bir duygu, herkesin anneler gününü kutluyorum” dedi.

HERKESİN GÜL ABLASI

2 çocuk annesi Gül Özbek de 3 yıldır taksi şoförlüğü yapıyor. Özbek, erkek mesleği olarak bilinen taksi şoförlüğünün eşinin de mesleği olduğunu belirterek, "Kendim için, çocuklarım için bir şeyler yapmalıyım diye düşündüm. Sonra Ankara’da bir kadın taksi şoförü gördüm. Etkilendim ve ben de bu işi yapacağım dedim. Sonra eşime söyledim, eşim de 'neden olmasın' dedi. Aldığım eğitimler sonrası direksiyon başına geçtim. 3 yıldır da bu işi yapıyorum. Şu ana kadar beni üzecek bir olayla da karşılaşmadım. Müşterilerim benden gayet memnunlar' diye konuştu. 

EVİNİN BİR ODASINI ATÖLYE ÇEVİRDİ

Kale Mahallesinde ikamet eden  eşi öğretmen olan bir çocuk annesi Yeliz Ünal, sipariş üzerine  yaptığı süs eşyalarını satarak  eşine  katkıda bulunuyor.
Ünal yaptığı açıklamada  “ Eşim öğretmen ve aldığı maaş ortada bende evime eşime katkıda bulunmak için sipariş aldığım süs eşyalarını satarak katkıda bulunuyorum.
Ankara olgunlaşma enstitüsü mezunuyum.  Bu işi severek yapıyorum. Yaptığım isten zevk alıyorum.  Nikâh şekerleri ve El yapımı bileklik kısacası hediyelik eşyaları yapıyorum” dedi.
 Anne Yeliz Ünal, evinin bir odasını ve balkonu atölye olarak kullandığını belirterek “ “Sadece Anneler gününü bir güne sığdırmak yetmiyor. Her gün anneler günü olmalı, anneler evlatları için çok büyük emekler veriyorlar. Bende bu işi çocuğuma yeterli ola bilmek için yapıyorum” dedi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim