Çorum’da CHP İl Örgütü’nün olağan kongresine katılarak bir konuşma yapan Tüzün, “1919’daki ruhla nasıl mücadelemizi verdiysek, bu devleti kuran partinin mensupları olarak 2019’a da aynı ruhla hazırlanacağız” diyerek, önlerinde tarihi bir sürecin bulunduğunu dile getirdi.

3-4 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek olan büyük kurultay ile birlikte kongre sürecini tamamlamış olacaklarını belirten Tüzün, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Çorum’un siyasi yaşamımda çok özel yeri var. Gençlik Kolları, Merkez İlçe Başkanlığı, İl Başkanlığı, Belediye Meclisi üyeliği, Belediye Başkanlığı görevlerinden sonra 4 dönemdir Bilecik Milletvekili olarak görev yapıyorum. İlk olarak 2003 yılında Çorum’da yapılan ara seçim nedeniyle gelmiştim. O kampanyada çok kadim dostlar kazanmıştık. 2008 yılında ise Çorum İl Kongresi’ni yönetmiştim. Aradan 10 yıl geçti, şimdi de yeni bir kongre yönetiyorum.

Siyasetin kendi dünyasında dönem dönem gerileme, ilerleme ve eleştiri süreci yaşanabilir. Burada en önemli şey yapılan mücadele sonrasında birbirlerine selam verebilecek durumda olabilmektir.

Birbirinden değerli 3 adayımız İl Başkanlığı için yarışacak. Bu kongrenin kaybedeni asla olmayacaktır, kazananı ise CHP olacaktır.

1919’daki ruhla nasıl mücadelemizi verdiysek, bu devleti kuran partinin mensupları olarak 2019’a da aynı ruhla hazırlanacağız. Önümüzde tarihi bir süreç var. Hepimiz, büyük sorumluluğumuzun olduğu bilinciyle hareket etmeliyiz. Birçoğunuz işini, eşini, aşını bırakarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği CHP’ye sahip çıktığınız için şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum.” (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim