AKP Ankara Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, Türkiye’nin en büyük probleminin dünyanın süper güçleri ile 5’lerin korkusu kaydetti. Türkiye’nin ekonomide büyümesi, istikrarını koruması, gelişmişlik sınırlarını zorlaması ve dinamizminin ABD, İngiltere ve Fransa başta olmak üzere birilerini korkuttuğunu söyleyen İyimaya, parelel yapının da ülke için büyük bir tuzak olduğunu savundu.
AKP’nin köy ve mahallelerde “Sandığa Sahip Çıkıyoruz” adlı eğitim çalışmasının devamı olarak Çorum’da toplantı düzenlendi. Büyük Otel’de yapılan eğitim toplantısına, AKP Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya ile birlikte Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Cahit Bağcı, Murat Yıldırım, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AKP İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, milletvekili aday adayları, il ve ilçe teşkilatı üyeleri ile mahalle ve köy temsilcileri katıldı.
İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, il kongrelerinin sorunsuz bir şekilde bittiğini hatırlatarak 7 Haziran seçimlerinin hazırlığı içinde olduklarını söyledi. Bekiroğlu, “Çorum’da 125 mahalle ve 760 köyde toplam 1683 sandığımız var. Teşkilat performans sistemi ile çalışmalar yapıyoruz. Gençlik kollarından 3, kadın kollarından 3 ve ana kademeden 3 kişi olmak üzere her sandığa 9 kişi görevlendiriyoruz. Sandık raporlarını bizlere sunmalarını istiyoruz” dedi.
Milletvekili Murat Yıldırım da 7 Haziran seçimlerinin çok önemli olduğunu söyledi. Yıldırım, “Davamız için gece gündüz demeden çalışacak arkadaşlarımızı 7 Haziran’da meclise göndereceğiz. Bu seçimler geleceğimize yön verecek. Hem kendimiz, hem de çocuklarımızın geleceği için bu seçimlerde çok çalışmalıyız. Sizlerden daha çok çalışacağıma söz veriyorum” diye konuştu.
Çorum Milletvekili Cahit Bağcı seçime giderken, Çorum’un ve ülkenin çıtasını daha yükseklere taşımak için çalışılması gerektiğini belirtirken, iktidar döneminde Çorum’a yapılan yatırımları değerlendiren Milletvekili Uslu ise, “7 Haziran’da kimin seçileceği önemli değil. Milletvekilliği nasip işidir. Biz bir ekibiz ve takım oyunu oynuyoruz. 7 Haziran’da 7 düvele karşı savaş vereceğiz. Bu seçimden oy miktarımızı artırarak çıkacağız” şeklinde konuştu.
Toplantıda son olarak söz alan ve eğitimi veren Milletvekili Ahmet İyimaya ise özellikle paralel yapı vurgusu yaptı. Çorumluların AKP’ye verdiği destekten memnuniyetini dile getirerek kendisinin de bir dönem Çorum’da yaşadığını ve ilimizin tarihi dokusundan da çok etkilendiğini ifade etti. AKP’nin kuruluşundan günümüze kadar olan çalışmalarını değerlendiren İyimaya, partilerinin ülkenin makus talihinin ise kırıldığını dile getirdi. İyimaya, “Türkiye belli dönemlerde değerleri küçümsenmiş bir topluluktu. Yakın bir geçmişe kadar sandık iktidarını devlet iktidarına taşıyamayan bir Türkiye vardı. Fakat şimdi AKP iktidarı var. AKP herhangi bir parti değildir, bir halk hareketidir. Örneğine az rastlanır, milletin teveccühünü almış, özeleştiri yapmış ve tüm tuzakları boşa çıkartmış bir partidir” dedi.
Ahmet İyimaya, dünyanın süper güçlerinin Türkiye’deki gelişmelerden rahatsız olduğunu ve büyük bir küresel mühendisliği uyguladıklarını savunarak kurulan tuzaklardan en tehlikesinin paralel tuzak olduğunu dile getirdi. Konuşmasında muhalefet partilerini de eleştiren İyimaya, Türkiye projeden, vaatten yoksun bir siyasal muhalefet bulunduğunu ifade etti.


(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim