İYİ Parti İl Başkanı Özsaçmacı konuya ilişkin yaptığı açıklamasında şu görüşleri dile getirdi:

“İYİ Parti, tutanaklara geçirilmemiş bu toplantıda alınan hiçbir kararı ve verilmiş hiçbir sözü tanımadığını ve bağlayıcı saymadığını yüce Türk Milleti önünde bütün devletlere deklare etmektedir. İYİ Parti için tutanaksız bu görüşme, fiili olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin dış politikaları açısından yok hükmündedir! İYİ Parti, bu kararının gerek konunun muhatabı olan devlet tarafından, gerekse diplomatik ilişkiler içinde olduğumuz bütün devletler tarafından haklı bulunacağından hiç şüphe duymamaktadır.

İYİ Parti, bu çerçevede, yüce Türk Milleti’ne saray rejiminin gayrı hukuki ve zikzaklarla dolu dış politikalarının maliyetini anlatmak için seferber olmaya kararlıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin dış politikalarını Sayın Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı seçilmesiyle birlikte, milletten ve anayasal parlamenter demokrasiden aldığımız güçle yeniden inşa ve ihya edeceğiz.

BOP çerçevesinde kayıt dışı verilen sözleri tarihin çöplüğüne atacağız. ABD Dışişleri Bakanı’nı kayıtlardan kaçırılmış tutanaksız görüşmelerinin ardından Afrin Harekâtı’nı çok boyutlu olarak etkileyebilecek gelişmeler olmaktadır. Bu çerçevede Suriye ve onu bir partner olarak gören Rusya ile ilişkiler de Türkiye Cumhuriyeti açısından endişeyle takip etmektedir. Saray rejiminin bir zamanlar Türk Milleti’ni aldatmak için kullandığı ‘win-win’ (kazan-kazan) sloganı, Türkiye Cumhuriyeti dışında herkesin kazandığı bir kaybetme oyununa dönüşmüştür. AKP iktidarı Türkiye’yi satranç masasında piyon durumuna düşürmüştür. Bu asla kabul edilemez.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim