Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Mehmet Karadağ, özellikle 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında terör örgütlerinin birleşerek Türkiye’yi kaos ve kargaşa ortamına sürüklemeye çalıştıklarını belirterek, kısır siyasî çekişmelerin bir kenara bırakılarak halkın birlik ve kardeşliğini pekiştirmesi gerektiğini söyledi.

Ak Parti İl Başkanı Karadağ yarın, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlıkları ile birlikte ortaklaşa düzenleyecekleri “Terörü Tel’in ve Millî Birlik Yürüyüşü”nün bu bağlamda çok değerli olduğuna dikkat çekti.

Terör, işgal, kaos ve komplo plânlarını her defasında boşa çıkararak alçak hesapları bozan Türkiye’nin, dün olduğu gibi bugün de diz çökmeyeceğini vurgulayan Karadağ, “Ülkemizde bir iç savaş plânlayan ve bizleri birbirimize düşürmek için kanlı senaryolarını hayata geçirmeye çalışanlara karşı verilecek en iyi cevap, millî birlik ve beraberliğimize her zamankinden daha fazla sahip çıkmaktır. O nedenle yarın üç siyasî partinin gerçekleştireceği bu yürüyüş, Çorum halkının da topyekûn kucaklaşmasının ve teröre karşı asil duruşunun en güzel göstergesi olacaktır.” dedi.

Ülkemizin son dönemde çok ağır bir saldırı altında bulunduğunu ve bu saldırıların Türk halkının mücadele direncini kırmaya yönelik olduğunu vurgulayan Mehmet Karadağ, “Bu terör saldırılarının amacı, 15 Temmuz kanlı darbe girişimine karşı 79 milyonun gösterdiği büyük direnişi kırma, başta Yenikapı olmak üzere 81 ilde sergilenen destansı uzlaşma ve buluşmayı sarsmaktır. Bu alçak saldırılar, milletimizin sahip olduğu birlik ve beraberliğini bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yıkmaya yetmeyecektir. Bilinmelidir ki, bu milletin birliği ve dirliğini bozmaya hainlerin gücü yetmeyecek, kardeşliğimizi kimse zedeleyemeyecektir. Bu birlik ve beraberlik ruhuyla aziz Türk milleti, üzerinde tezgâhlanan tüm kirli oyunları bozacak, ülkemizin bekasını koruyacaktır. Ülke ve millet olarak bunun üstesinden gelecek güç ve kuvvetteyiz. Bunun için yapılması gereken ilk ve tek şey, koşulsuz olarak kardeşliğimize sahip çıkmak, kısır siyasî çekişmeleri bir kenara bırakarak birlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmek olmalıdır. Ülkemiz birlikten aldığı güçle, taşeron örgütlerin ve destekçilerinin kirli emellerini boşa çıkartacaktır. Milletimize düşen görev sağduyulu olmak, ortak akılla hareket etmek, terör örgütlerinin ve onları kurgulayan emperyalist oyun kurucularının tuzağına düşmemektir.” diye konuştu.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim