Şef Arif Sadeçolak yönetimindeki Eğitim İş Türk Halk Müziği Korosu, Çorum Devlet Tiyatrosu Salonu’nda düzenlenen konserde solo ve koro olmak üzere çeşitli yörelerden türküler seslendirdi.

“TÜRKÜLER ASLA SUSMAZ”

Sunuculuğunu Gülhamide Çakmak’ın yaptığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Daha sonra kısa bir açış konuşması yapan Eğitim- İş Şube Başkanı İlhan Yaşar, türkülerin gücüne vurgu yaptı.

Türkülerin en karamsar günlerde halka umut ve mücadele aşkı verdiğine dikkat çeken İlhan Yaşar; “Türküler Anadolu’dur. Karacaoğlan’dır, Daldaloğlu’dur, Pir Sultan’dır ve Âşık Mahsuni Şerif’tir. Türküler, Ferhat ile Şirin, Kerem ile Aslı, Tahir ile Zöhre, Arzu ile Kamber’dir. Kısacası, türkülerimiz Anadolu, Anadolu türkülerimizdir.

Türküler, çağlayan bir ırmak gibi, önündeki engelleri yıkarak, bizlere hep umut olmuş, mücadele aşkı vermiştir. Türküler bizim için darağacında Deniz, cephede Mustafa Kemal, Nevşehir’de Hacı Bektaş, dalga dalga büyüyen bağımsızlık ateşidir. Kısacası, türküler asla susmaz” şeklinde konuştu.

Konseri CHP İl Başkan Yardımcısı Kenan Özcan, Kadın Kolları İl Başkanı Firdevs Yalçın, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülhan Eke ve sendika üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş izledi.

Konserde koro tarafından ilk olarak, Pir Sultan Abdal’ın ‘Gelin Canlar Bir Olalım’ türküsü seslendirildi. Evrim Bektaş, Dilek Öztürk, Ela Höcük Koçak, Çiğdem Sadeçolak, Haydar Kaygısız, Uğur Yılmaz, Nurettin Yüce, Arzu Sevinç ve Zuhal Atak da solo olarak seslendirdikleri birbirinden güzel türkülerle davetlilere türkü dolu bir gece yaşattılar.

YÜREKLER “HASRET GÜLTEKİN” OLDU

Geceye damgasını 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas Madımak Otel’de yitirdiğimiz Halk Müziği Sanatçısı Hasret Gültekin tarafından derlenen Sivas yöresine ait “Güle Yel Değdi” adlı türkü vurdu.

Programın ikinci bölümünde Zuhal Atak’ın okuyacağı türkünün Hasret Gültekin’den alındığının anons edilmesi üzerine salonda bir anda alkış tufanı koptu.

Dakikalarca süren alkışlarla birlikte türküye eşlik eden davetliler, 2 Temmuz 1993 Madımak Otel’de yanarak yaşamını yitiren Hasret Gültekin başta olmak üzere 33 canı bir kez daha andılar.

SALON “İZMİR MARŞI” İLE İNLEDİ

Birbirinden anlamlı türkülerle dolu dolu geçen konser, ‘İzmir Marşı’ sürprizine sahne oldu.

Koro elemanlarının ellerinde Türk Bayrakları ile İzmir Marşı’nı okumaya başlaması, salonda büyük alkış topladı.

Davetlilerin de eşlik ettiği İzmir Marşı ile son bulan programın ardından, Koro Şefi Arif Sadeçolak’a CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülhan Eke tarafından çiçek takdim edildi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim