KESK’e bağlı Tarım Or Kam Sen Çorum Şube Başkanı Ali Türksal, davayla ilgili yazılı bir açıklama yaparak hukukun üstünlüğü vurgusunda bulundu.

Türksal yaptığı açıklamada; “16 Nisan da yapılan seçim sonuçlarının protesto edilmesine dayandırılarak yürütülen ve tarafıma açılan kamu kurumu içerisinden görevlendirilen muhakkik soruşturması neticesinde görev yaptığım İl Tarım Orman Müdürlüğü’nce şahsıma hak etmediğim ve diğer kamu çalışanlarının da bu konu üzerinden soruşturmaya tabii tutulduğunu sonucunda ceza verilmediğini bildirmeme rağmen önyargılı olarak “Kınama Cezası” ile ödüllendirilmiştim. Bu verilen cezanın haksız, hukuksuz ve yersiz olduğunu bildiğim için Genel Merkez avukatımız Esmani Kırmızı tarafından İdari Mahkeme’ye gittim. Açılan dava lehime sonuçlanmış olup haklı olduğum yargı tarafından da ispat edilmiştir” dedi.

Türksal sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu şekilde yersiz verilen cezalara itiraz edildiğinde yargı oluşmaktadır. Bu yargı giderlerinin kamu üzerinde kalmadan cezayı verenlerden tahsil edilmesi gerektiğini inanıyorum.Bundan sonra ki durumlarda kamu çalışanlarına açılacak olan herhangi idari soruşturmalarda önyargı ile değil hukuk kuralları üzerinden değerlendirilerek kararlar alınmalıdır.Hukukun çiğnenmemesi ve göz ardı edilmemesi gerektiği bir kez daha kanıtlanmıştır. Yaşasın Adalet Yaşasın Hukukun Üstünlüğü Yaşasın Sendikal Mücadelemiz”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim