Al-Ka İnşaat tarafından inşaat çalışmaları devam edilen Zanaatkarlar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’nin önceki gün ÇESOB’ta düzenlenen genel kurulunda Türkoğlu’nun isminin site içinde bir caddeye verilmesi teklifi kabul edildi. Zanaatkarlar Sitesi Kooperatif Başkanı Necmettin Uzun kongrede yaptığı konuşmada yeni sanayi sitesindeki bir caddeye 19. Dönem Çorum Milletvekili Arslan Adnan Türkoğlu’nun isminin verilmesini teklif etti. Bu teklif kongrede üyelerin oyuna sunularak kabul edildi.

Teklifin kabul edilmesi üzerine gündem dışı söz alan Türkoğlu ise isminin caddeye verilecek olmasından dolayı çok duygulandığını ifade ederek, kooperatif üyelerine teşekkür etti. Bugüne kadar çok konuşan bir insan olmadığını, hep hizmet etme gayreti içinde bulunduğunu, Çorumluların tercihli sistemle seçtiği 10 kişiden biri olduğunu ve bugün hayatta sadece 7’sinin kaldığını belirten Türkoğlu, bugüne kadar Oğuzlar ve Uğurludağ’da birer caddeye isimlerinin verildiğini hatırlattı.

Kendisinin Plan Bütçe Komisyonu’nda görev yaptığı yıllarda hiç isim peşinde olmadığını, yapımında emeği geçen bir çok yere ismini verebilecekken vermediğini ama bugün Çorum’da korumasız, silahsız başı dik dolaşabildiğini anlatan Adnan Türkoğlu, “Sizlerin sayesinde milletvekilliği yapan bir insanım. 42 yıllık mimarlık hayatında Küçük Sanayi Sitesi’nin yerinin yanlış olduğunu dile getirdim ama dinletemedim. Bugüne kadar sizleri utandıracak hiçbir işin altına imzamı atmadım. Ben bu toplantıda çok duygulandım. Bugüne kadar Çorum’a hizmet eden insanların isimlerinin neden cadde ve sokaklara verilmediğini merak ediyorum. Allan birliğinizi dirliğinizi bozmasın. Çorumlunun faydası ancak Çorumluya olur. Çorumlu birbirini sevmelidir. Siyaset gelip geçicidir. Kimseyi şucu, bucu diye ayırmayın. Hersezi sevin ve sayın. Kimseye hor gözle bakmayalım. Birbirimizi kucaklayalım” diye konuştu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim