Toplantıda vatandaşlar, otopark imkanlarının artırılmasını, yeni çocuk oyun alanlarının oluşturulmasını ve yıllardır devam eden istimlak çalışmalarının sonuçlandırılmasını talep ettiler.

Emniyet Müdürü Murat Kolcu ile Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan’ın da katılımıyla düzenlenen toplantıda bir vatandaş mahallede Çorum Belediyesi ile yaşadıkları istimlak sorunlarını anlattı. Kendisinin de bir evi olduğunu ancak hiçbir şekilde kullanamadığını dile getiren mahalle sakini, Çorum Belediyesi’nin bu konuda gerekeni yapmasını istedi.

Özellikle, bölgedeki evlerin istimlak edilmesi için yetkililerle masaya oturduklarını, bu görüşmede kendilerine çok düşük fiyat teklif ettiğini söyledi. “Mahallemizde bir istimlak sorunu var. Bu istimlak sorunu tam 12 senedir sürüyor. Biz oradaki binalarımıza bir tek çivi çakamıyoruz, kiraya veremiyoruz, oralar hep harabeye döndü, içkicilerin yatağı haline geldi, otoparkçıların cazibe merkezi oldu. Biz bu konuyu davaya götürdük. İmar uygulamasına dava açtık, 5 deva kazandık. Bizim kazandığımız her hakta belediye bunu bir üst makama taşıdı. Bu üst makamda 12 yıldır bir karar alamadı” dedi.

Mahalle sakinine cevap veren Başkan Yardımcısı Candan ise, bölgede istimlak sorunu hala çözülmemiş 8 veya 9 adet yerin kaldığını belirterek, sorunun çözümü için belediyeye davet ederek birlikte çözüm bulunmasını önerdi.

Toplantıya katılan 19. dönem Çorum Milletvekili Adnan Türkoğlu, da, Albayrak Caddesi’ne çakılan dubalardan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Türkoğlu burada yaptığı konuşmasında “Valilik otoparkına memur sabah saat 08.00’de gelip aracını bırakıyor, akşam beş buçuğa kadar duruyor. Ben milletvekili olarak koymuyorum” derken, valiliğin çok katlı otopark yapabileceğini önerdi. Adnan Türkoğlu, her mahallede okula giden öğrencilerin o mahalleden olduğunu, ancak Albayrak İlkokulu’na en az 20 minibüs geldiğini söyleyerek, “Acaba sadece Albayrak Caddesi ve çevresinden mi geliyor bu minibüsler merak ediyorum” diye konuştu.

Vali Yardımcısı Saçan, “Halkın olmadığı yerde devlet ve makamlar da olmayacaktır. Bir kişinin dahi sorununu çözmüş olmanın mutluluğunu yaşamak bizim için çok önemli” şeklinde konuştu.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim