Memur-Sen tarafından yapılan açıklamada, “Gerici, baskıcı, militarist, totaliter zihniyetin ürünü olan öğrenci andının kaldırılmasına, toplumsal barışın ve uzlaşının sağlanması, demokratik bir Türkiye’nin inşası adına biz de Eğitim-Bir-Sen olarak destek vermiştik. Danıştay'ın söz konusu dairesinin aldığı ideolojik nitelikteki bu karar, öncelikle toplumsal barışa ve siyasi iradeye yönelik bir girişimdir. Bu antidemokratik ve evrensel hukuka aykırı karara tepkisiz kalınmamalı, andın kaldırılması kararının arkasında durulmalı, insan hakları ve demokrasi alanında elde edilen toplumsal kazanımlar kararlıkla korunmalıdır." denildiği kaydeden Gül, açıklamasına şu şekilde devam etti:
“Ey Memur-Sen söyle! Türklüğe mi karşısın? Doğruluğa mı karşısın? Çalışkanlığa mı karşısın? Küçükleri korumaya mı karşısın? Büyükleri saymaya mı karşısın? Yükselip ileri gitmeye mi karşısın? Atatürk’e mi karşısın? Atatürk’ün gösterdiği hedefe mi karşısın?
Bir konuşmanızda; ‘Yeni anayasa; temel hak ve özgürlükleri, insan ve insan onurunu merkeze almalı. Aynı zamanda evrensel ilkeleri haiz, milli ve yerli bir anayasa olmak zorunda’ diyorsunuz.
Bu cümlenizde geçen “milli” kelimesinden siz ne anlıyorsunuz. Kafanızın arkasındaki hesabı bir açıklayın.
Yoksa, 15 Temmuz gecesi birileri bağ evlerine saklanırken, Türkiye’nin kaderine yön veren, ellerindeki Türk bayrağı ile sokak ve caddeleri dolduran bozkurt işareti yaparak “Ne Mutlu Türk’üm Diyene!” diyen vatan, millet, bayrak ve Türk sevdalısı gençlerin yetişmesine mi karşısınız?” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim