Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Bayburt Milletvekili Naci Ağbal, mevcut partiler içinde hükümet programı ve seçim beyannamesi hazırlayabilecek tek partinin AKP olduğunu ve diğer partilerin seçim beyannamesinden bir hükümet programı çıkmayacağını öne sürdü.
1 Kasım seçimleri öncesi bir dizi ziyaret ve açılışlara katılmak üzere ilimize gelen AKP Genel Başkan Yardımcısı Ağbal, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Çorum Şubesi’ni ziyaret etti. MÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi Engin Bıyıkoğlu ve diğer üyelerle bir araya gelen Ağbal, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Burada AKP’nin seçim beyannamesine yönelik muhalefet partilerinin eleştirilerini değerlendiren Ağbal, partilerinin seçim beyannamesinin temelinde kalkınma olduğunu belirterek, Türkiye’yi kalkındırmak ve ülkedeki refah seviyesini artırmak istediklerini söyledi.
AK Parti’nin seçim beyannamesinin üç ayaktan oluştuğunu açıklayan Ağbal, bunun ilk ayağının reformların oluşturduğuna dikkat çekti. Ağbal, Türkiye’nin orta gelir, orta teknolojiden kurtulması için reform yapılmasının yanı sıra yapılan reformların devam ettirilmesi gerektiğini söyledi.
Seçim beyannamesinde eğitim reformunu en öncelikli reform olarak belirlediklerinin altını çizen Ağbal, hukuk ve adalet reformunu yapacaklarını, gençleri seçim beyannamesinin merkezine oturttuklarını anlattı.
Ağbal, “Vatandaşlarımıza, gençlerimize, emeklilere, çalışanlara, çiftçilere olan taahhütlerimiz yani toplumun tüm kesimlerine dönük önümüzdeki dört yıllık süre zarfında ne taahhüt ediyorsak seçim beyannamemize açık, net, somut bir şekilde koyduk. Hayatın her alanında, doğumdan ölüme kadar her alanında vatandaşının memnuniyetini merkeze alan, insanını onurunu merkeze alan taahhütler silsilemiz var." diye konuştu.
Muhalefet partileri ile AKP arasındaki temel farklığı da açıklayarak dünyanın Türkiye’nin projelerine baktığını söyleyen Ağbal, “Seçim beyannamemizin yeni muhtevası gerçekten vatandaşlarımız arasında büyük bir hüsnü kabul ve büyük bir teveccüh gördü. Herkes 1 Kasım seçimlerini heyecanla bekliyor. Seçim beyannamemiz üzerinden oluşan son derece olumlu bir atmosfer var. Dolaysıyla bu da bizi sevindiriyor. Seçim beyannamemizin üçüncü ayağı projelerimiz. Biz Türkiye’ye sınıf atlatacak, çağ atlatacak, Türkiye’nin dünyada ki yerini önemli ölçüde değiştirecek devasa projeleri seçim beyannamemizin önemli bir ayağı olarak belirledik. Ben bunlara mega projeler diyorum. Gerçekten Türkiye’nin ufkunu değiştiren Türkiye’yi her bakımdan dünyada iftahar edeceğimiz noktalara taşıyan dünya ölçeğinde projeler yapacağız. Türkiye Son 13 yılda yakalamış olduğu bu ekonomide, siyasette yakalamış olduğu ivmeyi bu projelerle taçlandırmış olacak. Projeler hayata geçtiği taktir de Türkiye’nin önümüzdeki dönemde her bakımdan kalkınma olsun, yatırım olsun önü açılacak. AKP söylerse yapar inancı var. 1 Kasım seçimlerinde vatandaşımızın gösterdiği bu teveccühü bir defa daha alacağız” dedi.
Ziyarette AKP Çorum milletvekilleri Salim Uslu, İlksen Ceritoğlu Kurt, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve AKP İl Başkanı Rumi Bekiroğlu da hazır bulundu.
(İHA)
Editör: TE Bilisim