Açıklamasında son dönemde İstanbul’da, Kayseri’de ve son olarak Suriye'de yürütülen Fırat Kalkanı harekâtında şehit edilen askerlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dilediklerini belirten Sakınmaz, bunun yanı sıra ülkeye emanet edilen Rus Büyükelçisine yapılan menfur saldırıyı da kınadıklarını, azmettirenleri de lanetlediklerini vurguladı.

Türkiye’nin, Rusya’nın ve İran’ın Suriye’de akan kanı durdurmak için yaptıkları girişimleri canı gönülden desteklediklerini anlatan Orhan Sakınmaz, “Müslüman olan Suriye halkının acılarını paylaşıyor, Müslümanlar arasında akan kanın durması konusunda yapılan her türlü çalışmayı destekliyor, ibadet kabilinden görüyor, bu çalışmaların bölge ülkeleri arasında daha yoğun ve daha dikkatli bir şekilde yapılmasını bekliyor ve ümit ediyoruz” dedi.

Ülke ve İslam ümmetinin birliği için hassas bir dönemden geçildiğini kaydeden Sakınmaz, ülkede bulunan çeşitli cemaat, meşrep, mezhep ve parti mensuplarının azami ölçüde kardeşlik dilini kullanmaları ve ittifak edilen konuları öne alarak her türlü vasıta ile yayılması konusunda hassas olmalarını dilediklerini dile getirdi. Saadet Partisi Çorum Merkez İlçe Başkanı Orhan Sakınmaz, “Bu hassas dönemde ülkemizdeki kardeşliği ve ümmet içindeki birlikteliği bozacak ihtilaflı konuların, basın yayın vasıtalarında hiçbir şekilde yer almamasına ve dile getirilip ülkemizi ve İslam ümmetini savaştırmak isteyen ırkçı emperyalistlere fırsat çıkartılmamasına azami dikkat edilmesi gerektiği inancındayız.

Bilhassa Suriye ve Irak konusunda Türkiye ve İran’ın her konuda çok daha yakınlaşması ve emperyalistleri bölgeden uzaklaştırılması için gerekli zeminin oluşturulması gerekmektedir. Ayrıca İslam Birliğinin kurulması için Türkiye, İran, Pakistan ve Mısır’ın bir araya gelerek, D-8’in yeniden canlandırılması İslam Ümmetinin birliği için zaruret arz etmektedir. Biz milli görüşçüler olarak bu çalışmalara azami destek vereceğiz ve üzerimize düşen her türlü müspet gayretin destekçisi olacağız.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim