Libya ve Suriye’deki krizlere tepkisiz ve hareketsiz kalındığı süreçte jeopolitik risklerin ithal edilmiş olacağını ve Anadolu coğrafyasının tehlikeye atılacağını belirten Onan, “Libya’nın meşru ve tanınmış hükümetiyle Türkiye arasında yapılan “Münhasır Ekonomik Bölge Anlaşması zalimleri ve Türk düşmanlarını adeta felç etmiştir.

Libya’da Hafter isimli teröristin arkasında durup Türkiye’yi Doğu Akdeniz’de sıkıştırmaya çalışanlar iyi niyetli değillerdir. Ülkemizi kuşatmak, kıstırmak; bununla da yetinmeyip tarihi, coğrafi ve kültürel haklarını kısıtlayıp parçalı ve pasif bir konuma sokmak isteyen emperyalist alçaklığa karşı duyarsız kalamayız.

İç siyasette artan tansiyonla birlikte uluslararası ilişkilerde yoğunlaşan gerilim ve yaptırım tehditleri ülkemizin içine alınmak istendiği kaotik yapıyı gözler önüne sermektedir” dedi.

Her daim Çorum’un gündeminde olan; Hızlı tren ve havaalanı konusunda halkın beklentilerinin artarak devam ettiğine dikkat çeken Onan, özellikle acemi er eğitim birliği ile ilgili sonuçların gerçekleşmesinin esnaf ve sanatkârın ve şehrin ticari hayatına ciddi katkılar sağlayacağını ifade etti. Onan, “Aziz vatandaşlarımın, Türk-İslam aleminin, mazlum milletlerin, tüm insanlığın yeni yılını can-ı gönülden tebrik ediyor, sağlık, huzur, esenlik ve daimi mutluluklar diliyorum.2020 yılı ve daha nice yıllarda Yüce Allah yar ve yardımcımız olsun diyorum” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim