"İyilik Kervanı Yollarda" projesi kapsamında Çorum’a gelerek bir dizi ziyaret ve incelemede bulunan İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, parti binasında düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İl Başkanı Bekir Özsaçmacı’nın yanısıra "İyilik Kervanı Yollarda" projesi kapsamında yola çıkan İYİ Parti heyetinin de hazır bulunduğu toplantıda yerel seçimlerle ilgili İYİ Parti’nin yol haritası hakkında açıklamalar yapıldı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, bir gazetecinin Mansur Yavaş'ın CHP ve İYİ Parti’nin ortak aday gösterilip gösterilmeyeceğine dair sorulan soruya, “Mansur bey bir siyasi portre olarak CHP'den aday olup Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni iktidar partisinin elinden alma ümidi haline gelmiştir. Doğru adayı bulursanız kimden ve nerden aday olduğunun önemi kalmıyor, kimden ve nereden oy alacağı önemli hale geliyor” dedi.

İttifaklar konusunda da açıklamalarda bulunan Ağıralioğlu, Türkiye'de iyi yönetecek kadroların yetkiyi alması gerektiğini savunarak, bu konuda bir sosyal dönüşüm gerçekleştiğini söyledi. Ağıralioğlu, "Memleketin kötü yönetildiğine dair ortak görüşler çıktı. Muhalefet arasında geçişler var. İlerleyen günlerde o geçişkenlikler birleşecektir" dedi.

İYİ Parti'nin yerel seçim adaylarının belirlenmesiyle ilgili sürecin devam ettiğini dile getiren Ağıralioğlu, bu konuda aday belirleme kriterleri ve takvimin önümüzdeki günlerde açıklanacağını bildirdi.

Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgi konuşan Ağıralioğlu, “Yaşa takılanlar yasasını destekleme kararı aldık. Şu ana kadar bütün partiler bu konuda hem fikirler. 1 Ekim'den itibaren gündeme gelecek ve mutlaka çözülecektir. Biz de bu konuyu destekliyoruz" dedi. (Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim