TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu beraberinde 538 konfederasyon, sendika, oda, borsa ve meslek kuruluşunun temsileri ile birlikte Türkiye Büyük Millet Meclis Başkanı ve Siyasi Parti Temsilcilerine ziyarette bulundu.
Ziyarette konuşan Hisarcıklıoğlu, demokrasi nöbetine devam ederek milli iradeye sahip çıktıklarını söyledi. Hisarcıklıoğlu, Geleceğe ve çocuklara daha güçlü, huzurlu demokratik, müreffeh bir ülke bırakmanın herkesin görevi olduğunu bunun için de hızla, hep birlikte çalışmaya odaklanılması gerektiğini anlattı.
TBMM Başkanı İsmail Kahraman da konuşmasında; Milletin büyük bir güç olduğunu, millete rağmen bir şey yapılamayacağını dile getirdi. Kahraman, Biz Meclis’i açtık. Herhangi bir yerden telkin alarak, beraber konuşarak değil refleksle toplandı. Bir hadise var millet buna karşı duracak o halde milletin Meclis’i açılacak. Açtık, kapatamayız. Bir söz var gemiler için emin yer limanlardır ama gemiler limanlarda kalmak için yapılmazlar okyanuslara açılmak için yapılırlar. Öyle pusmak, kenara çekilmek yok. Bu ülkeyi böldürmeyeceğiz, bayrağı indirmeyeceğiz, bir başka devlet kurdurmayacağız... Bunlar istisna, gel geç. Mühim değil." değerlendirmesinde bulundu.
Ziyaret sonrası TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Eski dostlarına, STK Başkanları ve temsilcileri Gazi Meclisi gezdirerek, darbe girişiminde bulunulmaya çalışılan gecede yaşananlar ile ilgili bilgiler verdi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim