Adalet ve Kalkınma Partisi Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı sistemiyle birlikte rejimin değil, sadece yürütme sisteminde bir değişiklik olacağını dile getirdi.

AK Parti İl Yönetim Kurulu’nun haftalık toplantısına katılan Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, ülke gündemine ilişkin çeşitli konularda düşüncelerini paylaştı. Yapılan değişikliklerle parti teşkilatlarının yeniden bir ivme kazandığını dile getirerek Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki çalışmaları anlatan Milletvekili Ceylan, genel kurulun tatile girdiğini, ama Türkiye’nin kaderini değiştirecek, Türkiye’yi 2023, 2051 ve 2071 hedeflerine ulaştıracak, ayağındaki prangalardan kurtaracak 21 maddelik yeni anayasa görüşmelerinin komisyonda devam ettiğini vurguladı.

Yollarına beraberce devam edeceklerini belirterek Çorum’da parti teşkilatlarındaki değişikliklerle bir rahatlama yaşandığını, bunun yeni yönetimlerin kamuoyunda kabul görmesine bağladığını belirten Ceylan, “Siyasi anlamda Çorum’da bir rahatlama, bir güven geldi” diye konuştu.

TBMM’de ülkenin kaderini değiştirecek çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Milletvekili Ceylan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’yi 2023 hedeflerine koşturacak ve ayağımızdaki prangalardan kurtulacağımız bir çalışmamız var. Hükümetin çalışma sisteminde değişiklik yapmak üzere 21 maddelik bir anayasa tasarısı görüşülüyor. Şuana kadar komisyon çalışmalarındaydık ve devam ediyor. Bu anayasayla Türkiye’nin önü açılacak. Türkiye’ye istikrar gelecek. 1960 yılında, rahmetli Adnan Menderes’in idam edildiği dönemden 2002’ye kadar 32 hükümet değişmiş. Yani 41 yılda 36 hükümet demektir. Bir hükümet 1,5 yıl bile görev yapamamış. Bir ülke düşünün ki, her 15 ayda bir hükümet değişiyor ve bu koalisyon döneminde de o 15 ay içerisinde 3 bakan değiştirmiş bakanlıklar bulunuyor. Böyle bir sistemin yürümesi mümkün mü? Bu yüzden istikrar diyoruz.

Bu bir rejim değişikliği değildir. Rejim değişikliği demek, safsata demektir. Rejim değişikliği demek, mevcut anayasayı tanımamak demektir. Bu sadece yürütmenin sistemindeki bir değişikliktir. Rejim sorunu Cumhuriyet kurulduğunda bitmiştir. Bizim rejim sorunumuz yoktur. Bu sistemde de bir cumhurbaşkanımız var ve cumhurbaşkanımızın inisiyatifinde yardımcıları ve bakanlar kurulu oluşturulacak. Yasama, yürütme ve yargı da bağımsız bir şekilde yoluna devam edecek. Bu Türkiye’nin sistemde istikrara ihtiyaç duymasından kaynaklı bir değişikliktir. Eğer 2023’te dünyanın 10. Büyük ekonomisine girmek istiyorsak da bu sistem olmazsa olmazımızdır.

Ülkemizde hem DEAŞ, hem PKK, hem FETÖ, hem de YPG/PDY terör örgütü ile savaşıyoruz. Şuanda tamamen ülkemizin üzerine çullanmış durumdalar. Bunlar bahar ayından itibaren ülkemiz tertemiz olacak. Biz terörle mücadeleyi bir tane eli silahlı terörist kalsa dahi devam edeceğiz. Biz, her zaman tek devlet, tek millet ve tek vatan şiarıyla hareket ettik. Bu ülkede tüm renkleriyle birlik ve beraberlik içerisinde yaşayacağız. Bizim başka gidecek yerimiz yok. Biz bu toprakları kanla, gözyaşıyla kazandık. Şuanda kim ne derse desin doğru yoldayız. El-Bab’daki, Suriye’deki mücadelemizi de sürdüreceğiz. Biz kabuğumuza çekilmeyeceğiz. Sınır ötesinde de, yeri gelirse Kandil’de de, Kuzey Irak’ta da operasyonlarımızı gerçekleştireceğiz. Biz askerimizin bir tırnağını, binlerce teröriste değişmeyiz. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Bunun en çok acısını çekenlerden birisi de Çorum oldu. Bu nedenle, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek amacıyla, İstanbul’daki Yenikapı ruhuyla terörle mücadeleye devam edeceğiz. Bahar aylarında yapılacak süpürme hareketiyle terörü ülke gündemimizden tamamen atacağız.”

Ceylan, yeni hastane için bakanlıktan bir heyet geldiğini ve incelemeler yapacağını dile getirdiği konuşmasında bugün yapılacak olan mitinge katılarak Türkiye’nin birlikteliği için bayrak sallayacaklarını sözlerine ekledi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim