Asırlardır devam eden Ahilik geleneği kapsamında ikindi namazı sonrası toplanan esnafa AK Parti Çorum Milletvekili Adayı Ahmet Sami Ceylan, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, ÇESOB Yönetim Kurulu Üyesi, Oto Tamirciler Odası Başkanı Necmettin Uzun, Dikiciler ve Kunduracılar Odası Başkanı Hasan Coşgun, Kalaycılar ve Hırdavatçılar Odası Başkanı Sedat Ek ile çok sayıda esnaf katıldı.
Dua sonrası esnafın bayramını kutlayan Dikiciler ve Kunduracılar Odası Başkanı Hasan Coşgun’un katılımcılara teşekkür etmesinin ardından, program Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam etti.
Arife duasında hayatını kaybeden Şükrü Balcı da anıldı. Şükrü Balcı’nın vefatından dolayı üzüntü içerisinde olduklarını belirten protokol üyeleri balcı için dualar etti.
ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, arife duasında yaptığı konuşmada birlik ve beraberliklerin önemli olduğundan söz etti.
AK Parti Çorum Milletvekili Adayı Ahmet Sami Ceylan ise konuşmasında her zaman esnafın yanında olduğunu belirterek, seçildikten sonra daha çok esnafın yanında olacağını ifade etti.
Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül de ülkenin birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacının olduğunu dile getirdi. Ülkeyi yöneten ülke liderine düşmanlık yapanlara karşı ülke liderine sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Gül, “Neyimiz varsa bunların hepsini devletimize borçluyuz. Birlik ve beraberliklerimizin devam etmesini diliyorum. Herkesin Kurban Bayramını kutluyorum” dedi. AK Parti Çorum Milletvekili Adayı Ahmet Sami Ceylan ise konuşmasında sıkıntılı günlerden geçildiğini, Türkiye’nin tökezleme ve durma şansının bulunmadığını söyledi.
Terörün kötünün kazınacağını anlatan Ceylan, “Hükümetimiz dik ve güçlü. Akan kanlar artık duracak. Şimdi bir ve beraber olma zamanıdır” dedi.
(Erkan BAYATLI)
Editör: TE Bilisim