Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütü, Kurban Bayramı’nın ikinci gününde bir araya geldi.
Parti binasındaki bayramlaşma törenine CHP Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Tufan Köse, CHP İl Başkanı Gürsel Yıldırım, Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, 22. Dönem CHP Çorum Milletvekili Feridun Ayvazoğlu, CHP Milletvekili Adayı Dinçer Solmaz, eski İl Başkanı Gazi Özkubat ve çok sayıda partili katıldı.
İlk olarak kısa bir selâmlama konuşması yapan CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, ülkede yaşananların bayramı buruk kıldığını belirterek, “Bayramı şehit mezarlıklarında karşılayacak olan ailelerin acılarını yüreğimizde hissediyoruz.” dedi.
Daha sonra söz olan CHP İl Başkanı Gürsel Yıldırım da “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sözünün artık sadece sloganlarda kaldığını belirterek, “Birileri 400 vekil çıkaracak diye memleketin çocukları boşu boşuna ölüyor. Terörün en kısa sürede durmasını ve ülkemizin bayram tadında günler geçirmesini diliyorum.” diye konuştu.
Son olarak partililere hitap eden CHP Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Tufan Köse ise Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini belirterek, “Ülkemiz ayrıştırıcı ve kirli bir savaşın içine çekilmek istenmektedir. Türkiye’nin tek kurtuluş umudu, adaletsizliğe ve zulme karşı demokratik ve dimdik duruşuyla daha da güçlenen Cumhuriyet Halk Partisi’dir.” dedi.
7 Haziran Seçimleri’nde hüsrana uğrayanların 1 Kasım’da da aynı sonuçla karşılaşacağını vurgulayan Tufan Köse şu görüşleri dile getirdi:
“Ülkemizin içinden geçtiği bu zorlu günlerde birlik ve bütünlüğümüzün koruyucusu, laik ve demokratik cumhuriyetimizin temsilcisi CHP olarak, yaşananlardan derin bir üzüntü duyuyoruz. Bizler Türkiye’nin içine çekilmek istendiği bu ayrıştırıcı ve kirli savaş ortamında yüreğimiz kan ağlasa da asla mücadele ve kardeşlik yolundan ayrılmadan dimdik ayakta duracağız. Bu, bizlerin kurucumuz Atatürk’e ve silah arkadaşlarına, analarımıza, bacılarımıza, gençlerimize, biricik çocuklarımıza, çağdaş ve hür geleceğimize, aziz şehitlerimize en büyük sözümüzdür. Bu ülke, yarattığı kargaşa ortamıyla siyasî güç elde etmek isteyenlere asla izin vermeyecek, 7 Haziran seçimlerinde onlara yaşattığı hüsranı, 1 Kasım’da da tekrar yaşatarak, sandıklarda mutlak bir yenilgi daha tattıracaktır. Onların yenilgisi, yoksul halkımızın ve komşu halkların kazanımı olacaktır. Karanlık günlerden geçen Türkiye’nin tek kurtuluş umudu, adaletsizliğe ve zulme karşı demokratik ve dimdik duruşuyla daha da güçlenen Cumhuriyet Halk Partisi’dir.”



(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim